Spel

Skribent

Anders Eklöf

22 februari 2023 | 17:30

De 5 bästa spelen att skaffa till din nya Playstation VR2

Har du köpt en Playstation VR2 och undrar vilka spel du ska köpa? MovieZine har tipsen.
Idag lanseras det nya virtual headsetet Playstation VR2, som har några riktigt intressanta spel - men även en hel del gammal skåpmat och riktigt mediokra titlar.
 
I min recension här på MovieZine skrev jag att hjälmen "bjuder på häftiga upplevelser, men att det saknas dragplåster", så det kan helt klart vara lite klurigt att hitta det som faktiskt är värt att spela på Playstation Store.
 
Därför vill jag ge dig 5 tips på spel som är värda att skaffa till din nya Playstation VR2.
 
 

"Horizon Call of the Mountain"

 
 
"Horizon Call of the Mountain" är utan tvekan huvudattraktionen vid lanseringen av Playstation VR2, då det är spelet som känns allra mest påkostat, ambitiöst och ett av de få spelen som du inte hittar någon annanstans.
 
Här följer du rebellen Ryas i det postapokalyptiska men färggranna "Horizon"-universumet, som får som straff att följa med på en expedition för att utforska ett nytt hot mot kungariket.
 
Under resan träffar du kända karaktärer från serien, inklusive Aloy, men även en och annan bekant robotdinosarie. Spelet bjuder på hisnande vyer, innovativ spelmekanik som kretsar mycket kring klättrande och en inlevelsefull upplevelse utöver det vanliga.
 
Pris på PS Store: 739 kronor
 

"Kayak VR: Mirage"

 
 
Är du sugen på en lite mer avslappnad och naturskön spelupplevelse, är "Kayak VR: Mirage" helt klart värt att prova.
 
Spelet handlar precis som det låter om att paddla kajak - genom vackra och naturtrogna platser som det iskalla Antarktis eller en fuktig regnskog i Australien med djurliv och oerhört realistiskt vatten att titta på. Du kan dessutom välja om du ska paddla på dagen eller natten, samt olika väderförhållanden.
 
Är du sugen på något mer utmanande går det även att tävla längs banorna, vilket faktiskt blir en aning ansträngande då du faktiskt måste paddla med dina Sense-kontroller som i verkligheten för att komma fram.
 
Pris på PS Store: 253 kronor
 

"Rez Infinite"

 
 
Det psykadeliska rail shooter-äventyret "Rez" släpptes redan 2001 till Playstation 2, men "Rez Infinite" på Playstation VR2 bjuder på en långt mycket mer omslutande spelupplevelse.
 
I en avlägsen framtid flyger du runt i ett frenetiskt cyberspace fullt av sevärdheter, action och ett tungt techno-soundtrack, där dina handlingar aktiverar färger och ljud som synkroniseras medan du skjuter dig genom vågor av abstrakta fiender och bossar.
 
Den nya versionen innehåller en remastrad version av det ursprungliga "Rez", samt den nya banan Area X som skapats helt med VR i åtanke.
 
Pris på PS Store: 319 kronor
 

"Moss" och "Moss: Book II"

 
 
Det första "Moss" släpptes redan till Playstation VR och PC under 2018, men nu har det och uppföljaren "Moss: Book II" kommit till den nya hjälmen.
 
Här följer du den lilla musen Quill i ett urmysigt action- och äventyrsspel med en spännande berättelse, fängslande miljöer och en unik sagoboksstämning. Till skillnad från många andra VR-spel styr du musen i tredjepersonsperspektiv, samtidigt som du måste manipulera miljöerna som en snäll ande för att ta dig fram.
 
I "Moss: Book II" måste musen återigen ge sig ut i den lummiga men förrädiska världen för att stoppa de som vill förgöra den - genom att pussla, utforska och slå ner en och annan fiende.
 
Pris på PS Store: 319 kronor för "Moss: Book II" eller 409 kronor för båda spelen.
 

"Gran Turismo 7"

 
 
När "Gran Turismo 7" släpptes förra året gav vi spelet betyget 4 av 5 med orden att det "bjuder på ren körglädje med snygg grafik, mycket innehåll och en nybörjarvänlig kampanj".
 
Med Playstation VR2 tas spelupplevelsen till nya höjder med en gratis uppdatering, där du kan spela alla lopp och spellägen med en ny nivå av realism och inlevelse. Här får du verkligen känna att du sitter i bilen när du ser regndropparna glida över vindrutan, känna vibrationerna från underlaget i både händerna och huvudet samt höra din bil och omgivningen med 3D-ljud.
 
Utöver det kan du avnjuta din bilsamling i VR Showroom, där du kan kolla in varje liten detalj från insidan av bilen till däcken i hög upplösning.
 
Pris på PS Store: 849 kronor (gratis uppdatering om du redan äger spelet)
 
Vilket spel ser du mest fram emot att spela på Playstation VR2?
| 22 februari 2023 17:30 |