Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 maj 2022 | 15:30

Det efterlängtade rymdäventyret "Starfield" försenas till 2023

Bethesda Game Studios hajpade rymdrollspel "Starfield" behöver mer tid i verkstaden.
Det var sedan tidigare klart att Bethesda Game Studios ("The Elder Scrolls V: Skyrim" och "Fallout") efterlängtade spel "Starfield" skulle släppas till PC och Xbox den 11 november.
 
Nu meddelar Bethesda att både "Starfield" och spelet "Redfall" av Arkane Austin skjuts upp till första halvan av 2023.
 
- Teamen på Arkane Austin ("Redfall") och Bethesda Game Studios ("Starfield") har otroliga ambitioner för sina spel, och vi vill säkerställa att du får de bästa, mest polerade versionerna av dem, skriver Bethesda på sociala medier.
 
 
Bethesda lovar att de ska göra djupdyk i de båda spelen snart, vilket antyder att både "Starfield" och "Redfall" kan visas på Xbox och Bethesdas direktsändningen den 12 juni.
 
- Vi vill tacka alla för er pepp inför "Starfield och "Redfall". Den energin är en stor del av det som inspirerar oss varje dag och driver vår egen drivkraft för det vi skapar, fortsätter de.
 
 
"Starfield" är ett actionrollspel som beskrivs som en helt ny upplevelse för den nya generationens konsoler med fokus på rymden. Det är den första nya spelserien av Bethesda på över 25 år, så förväntningarna är höga.
 
För några år sedan köptes Zenimax Media, som är moderbolag till bland annat Bethesda Softworks, för över 66 miljarder kronor av Microsoft. Andra utvecklare som ingick i köpet är Id Software ("Doom"), Arkane ("Dishonored") och MachineGames ("Wolfenstein"). 
 
 
Såg du fram emot att få spela "Starfield" i höst?
Ikon för Verifierad av gruppen
 
| 12 maj 2022 15:30 |