Spel

Skribent

Anders Eklöf

12 mars 2021 | 09:59

Mängder av Bethesda-spel dyker upp på Game Pass

Efter att Microsoft köpte spelstudion Bethesda för 66 miljarder kronor finns nu en hel del nya spännande titlar på prenumerationstjänsten.
För ett tag sedan rapporterades det att Microsoft köper spelstudion Bethesda för 66 miljarder kronor, vilket innebär att de får tillgång till stora titlar som "Doom", "The Elder Scrolls" och "Fallout". 
 
Nyligen gick köpet igenom, vilket de firar med det här rätt häftiga klippet nedan där hjältar från deras olika spel ansluter sig till Microsofts övriga stall av figurer. 
 
 
Från och med idag kommer även en hel del av deras titlar ingå i prenumerationstjänsten Game Pass som "Dishonored", "Doom", "Doom II", "Doom 64", "Doom 3", "Fallout 4", "Prey", "The Elder Scrolls III: Morrowind", "The Elder Scrolls IV: Oblivion", "The Evil Within", "Wolfenstein: The New Order" och Wolfenstein: The Old Blood". 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Bethesda har ett gäng kommande spel till Playstation som till exempel "Deathloop" och "Ghostwire: Tokyo", men i en direktsändning om köpet berättar Xbox-chefen Phil Spencer att alla framtida spel av studion kommer släppas exklusivt till plattformar där Game Pass finns. 
 
"Vi har spel som finns på andra plattformar som vi kommer att fortsätta stödja och det finns spelargrupper vi älskar som vi även kommer att fortsätta investera i. Även i framtiden kan det finnas spel till andra konsoler av antingen avtalsenliga skäl eller för att de har ett arv på plattformen, men om du är Xbox-kund vill jag att du ska veta att det handlar om att leverera fantastiska exklusiva spel för dig på plattformar där Game Pass finns", säger han i klippet. 
 
Om det här gäller de riktigt stora kommande titlarna som "Starfield" och "The Elder Scrolls VI" får helt enkelt framtiden avgöra, men det vore ganska sensationellt om de inte kommer till Playstation. 
 
Xbox Game Pass är en prenumerationstjänst som innehåller över 100 spel som är tillgängliga att ladda ner till konsoler, PC och Android-telefoner över molnet för 99 kronor i månaden. Helt nya spel som just "The Medium", "Halo Infinite" och "Psychonauts 2" ingår i tjänsten samma dag som de släpps.
 
Använder du Game Pass? Vad tycker du om spelen från Bethesda? 
| 12 mars 2021 09:59 |