Film

Skribent

Alexander Dunerfors

29 november 2017 | 10:00

Denis Villeneuve vill regissera en ”Star Wars”-film

Filmskaparen bakom ”Blade Runner 2049” drömmer om en fristående del i rymdsagan.
En av våra favorit-filmskapare just nu har gått från spännande thrillers (”Sicario, ”Prisoners”) till storslagna sci-fi-filmer (”Arrival”, ”Blade Runner 2049”), utan att någonsin tappa sin känsla för en emotionell berättelse och vackra bilder.

Närmast väntar en nyfilmatisering av kultklassikern ”Dune”, men om Denis Villeneuve fick bestämma skulle det bli fler äventyr i rymden. Regissören berättar i podcasten Happy Sad Confused att han gärna tacklar en fristående Star Wars-film:

- Det är något som skulle locka mig. Jag vet inte, det är väldigt svårt. Men jag skulle vilja se något som ”Rogue One”, som var ett mycket intressant försök att lämna mallen.

Med filmer som ”Rogue One” och kommande ”Solo” satsar Lucasfilm på andra berättelser i samma galax, men utanför den så kallade Skywalker-sagan. Rian Johnson, närmast aktuell med ”Star Wars: The Last Jedi”, ska snickra ihop en helt ny och fristående trilogi åt Lucasfilm - kanske finns det utrymme för Villeneuve att regissera en av filmerna?

- Jag tycker det vore en fantastisk idé att få utforska en ny del av galaxen, det är något jag vore öppen för, säger han.
 
Som om det inte vore nog med en Star Wars-film, har Villeneuve också träffat producenterna bakom James Bond-franchisen.
 
Star Wars eller 007: vad vill ni se Villeneuve göra härnäst? Kommentera nedan.
| 29 november 2017 10:00 |