Film

Skribent

Alexander Dunerfors

5 februari 2014 | 18:01

"Den perfekta stöten" planeras till jul

Vilken jädra smällkaramell! Se till att lämna plats för Jönssons frestelse den 25:e december.

Den nya filmen om Jönssonligan, "Den perfekta stöten", har flyttats från sin premiär i början av 2015 och ligger nu (preliminärt) på självaste juldagen i år. Det gick ju trots allt bra för Robert Gustafsson i "Hundraåringen", eller hur?

"Den perfekta stöten" beskrivs som en mörkare reboot på Jönssonligan-filmerna, med större betoning på action. Alexander Karim, Suzanne Thorson och Torkel Petersson syns i rollerna. Charles Ingvar själv spelas nu av Simon J. Berger.

- Karaktärerna är baserade på de gamla, minus smeknamnen. Min karaktär kommer förmodligen aldrig få kallas för Sickan i filmen. Vi har en sprängexpert som heter Harry, även om vi inte kallar honom för Dynamit-Harry och Ragnar Vanheden kallar vi för det mesta för Ragnar, berättade Berger för MovieZine innan höstens inspelningsstart.

- De gamla filmerna var heist-komedier som nästan drog åt barnfilm och flörtade med pilsnerfilm. Genremässigt hör den här hemma bredvid "Ocean's Eleven". En underhållande actionfilm.

De andra filmerna som hittills har bokat upp premiärdatumet 25 december är familjekomedin "Sune i fjällen", animerade "SvampBob Fyrkant 2", Ben Stiller-äventyret "Natt på museet 3" och dramat "My Old Lady" med Maggie Smith.

Observera att datumen kan ändras.

| 5 februari 2014 18:01 |