Film

Skribent

Alexander Dunerfors

26 maj 2015 | 08:10

Den gången George Miller nästan gjorde ”Justice League”…

”Mad Max”-regissörens glömda superhjälteprojekt återfunnet.
Häromveckan landade ”Mad Max: Fury Road” på biograferna med full kraft. Det tackar vi för, speciellt då filmen tog George Miller nästan 20 år att göra. Det är inte lätt att vara visionär med galna idéer i Hollywood, det har Miller fått erfara mer än en gång. I mitten av 00-talet var han nämligen aktuell för att regissera ”Justice League: Mortal”.

Filmen hade kommit så långt i planeringen att en lång rad skådespelare stod på kö för att ta på sig superhjältemanteln: vi skulle ha fått se Armie Hammer som Batman, D.J .Cotrona som Superman, Megan Gale som Wonder Woman, Adam Brody som The Flash, Common som Green Lantern och Jay Baruchel som skurken Maxwell Lord, bland annat.

Men en rad omständigheter dödade projektet: manusstrejken i Hollywood försenade filmen, liksom flytten av hela inspelningen från Australien till Kanada. När ”The Dark Knight” sedan blev en jättesuccé valde Warner Bros istället att fokusera på individuella serietidningsfilmer. (Och det gick ju så bra för ”Green Lantern”?)

År 2017 och 2019 får vi istället se ett annorlunda ”Justice League” i Zack Snyders regi. Men hur kunde det ha sett ut med George Miller bakom spakarna? En ny dokumentärfilm ska ta reda på just detta.

Australienska regissören Ryan Unicomb planerar att intervjua skådespelare och filmteam, och ta del av kostymer och skisser som aldrig användes, för att ge oss en bild av ”Miller’s Justice League Mortal”, som dokumentären heter.

- Jag har alltid fascinerats av det här projektet. Det ska bli något i samma anda som ”Jodorowsky’s Dune” från 2013 samt kommande ”The Death of Superman Lives”, om Superman-filmen som Tim Burton skulle regisserat på 90-talet, säger filmskaparen.

Nu återstår bara detaljen med att hitta intresserade finansiärer, Kickstarter är inte uteslutet, skriver sajten If.com.au. Och George Miller har ännu inte blivit tillfrågad om att medverka.

Hade ni velat se George Millers ta sig an superhjältegenren? Eller föredrar ni att vänta på Snyders version av "Justice League"?
| 26 maj 2015 08:10 |