Film

Skribent

Alexander Dunerfors

4 mars 2014 | 21:15

De siktar på Oscarn 2015

Det är aldrig för tidigt att börja spekulera. Här är filmerna och skådisarna som vi gärna ser på nästa års gala.

David Finchers "Gone Girl", Rob Marshalls "Into the Woods", Ridley Scotts "Exodus", Christopher Nolans "Interstellar" och Paul Thomas Andersons "Inherent Vice". Det är fem filmer som har goda chanser att bli rejält hajpade inför Oscarsgalan 2015. De kommer rätt på året och regissörerna har uppmärksammats tidigare.

Men det buzzas redan nu om sådana som Wes Andersons "The Grand Budapest Hotel", Darren Aronofskys "Noah" och Bennett Millers "Foxcatcher". Även de borde kunna få sig en eller några nomineringar, om inte deras tidiga premiärdatum gör att de faller i glömska när det väl är dags att rösta. Årets samtliga nio Bästa film-kandidater släpptes trots allt som tidigast i oktober.

Bland skådespelarna tror experterna på Joaquin Phoenix i "Inherent Vice", Jennifer Lawrence i "Serena", Nicole Kidman i "Grace of Monaco", Steve Carell i "Foxcatcher", Benedict Cumberbatch i "The Imitation Game" och givetvis Meryl Streep i vad hon än gör (i år blir det musikalen "Into the Woods"). Rätt ironiskt med tanke på att vi i bästa fall bara sett en trailer från filmerna. Men alla är de namn som gärna dyker upp när det ska till att delas ut filmpriser.

Samtidigt ska vi inte glömma att varken "12 Years A Slave" eller "Gravity", årets två stora vinnare, hade dykt upp på någons radar vid den här tidpunkten för ett år sedan. Mycket kan, och kommer, att hända innan det är dags att dela ut nya guldgubbar på Dolby Theatre den 22 februari 2015.

Vilka vill du se bland de nominerade nästa år? Välkommen in i forumtråden för Oscarsgalan 2015, eller kommentera nedan.

| 4 mars 2014 21:15 |