Film

Skribent

Alexander Dunerfors

22 oktober 2014 | 16:00

De nya Beckfilmerna släpps i vår

Den 16 mars landar "Rum 302" i videohyllan, den 27:e Beckfilmen med Peter Haber och Mikael Persbrandt.
MovieZine var först med att berätta om planerna på nya Beckfilmer. I vår är det dags att möta kommissarie Martin Beck och Gunvald Larsson då nya fall hamnar på deras skrivbord. Nu vet vi mer om den första filmen.

Åtta nya deckare har spelats in under året. De två första i Mårten Klingbergs regi: 

- Jag är intresserad av de bakomliggande orsakerna till varför människor begår allvarliga brott. Publiken ska inte bara ges möjlighet att engagera sig i våra hjältar, utan även i offer och förövare. Samtidigt är min ambition att bygga vidare på den unika kombinationen av humor och allvar som är Beck-seriens signum, har Klingberg tidigare sagt.

Handlingen i "Beck - Rum 302" lyder såhär:

En ung kvinna hittas mördad på ett hotell i Stockholm. Spåren leder mot Stureplan och dess nattliv. Samtidigt återfinns en stulen lyxbil i Alby vilket leder till oroligheter. Martin Beck och Gunvald Larsson har fått en ny rotelchef som vill se snabba resultat. Samtidigt försöker Martin vänja sig vid att hans dotter Inger träffar en polis.

Medverkar gör också Jonas Karlsson, Rebecka Hemse och Ingvar Hirdwall. 

"Beck - Rum 302" släpps på Blu-ray, DVD och video on demand den 16 mars 2015. Därefter räknar vi med ett nytt filmsläpp i månaden.
| 22 oktober 2014 16:00 |