Skribent

Alexander Dunerfors

22 januari 2014 | 11:01

Nya Beckfilmer spelas in i februari

Regissör och skådespelare till filmerna är klara. Men det blir ingen biopremiär.

Peter Haber och Mikael Persbrandt kommer tillbaka för åtta nya Beckfilmer. MovieZine var först med att rapportera nyheten redan i november.

Redan om en månad börjar inspelningen. Måns Nathanaelson och Rebecka Hemse upprepar sina roller, och Ingvar Hirdwall är såklart tillbaka som grannen. Mårten Klingberg ("Cockpit") regisserar de två första delarna:

- Jag är intresserad av de bakomliggande orsakerna till varför människor begår allvarliga brott. Publiken ska inte bara ges möjlighet att engagera sig i våra hjältar, utan även i offer och förövare. Samtidigt är min ambition att bygga vidare på den unika kombinationen av humor och allvar som är Beck-seriens signum, säger Mårten Klingberg.

Den första Beck-filmen med Haber och Persbrandt i rollerna spelades in redan 1996 och i dagsläget finns det 26 filmer. Med de åtta nya inräknat kommer Beck med sina 34 filmer bli den största filmserien i svensk filmhistoria.

Den här gången finns dock inga planer på att släppa Beck på bio. Filmerna kommer att gå direkt till DVD och VOD innan de dyker upp på TV4, meddelar Nordisk Film.

| 22 januari 2014 11:01 |