Film

Skribent

Jakob Åsell

29 juli 2019 | 09:04

De Niro ombord på Scorseses kriminaldrama “Killers of the Flower Moon”

Den Oscarsbelönade skådespelaren ryktas vara klar för skurkrollen i Scorseses adapation av krim-bästsäljaren "Killers of the Flower Moon”.
"The Irishman" har inte hunnit nå Netlix ännu men regissören Martin Scorsese är redan igång med nästa, stjärnspäckade projekt. "Tjuren från Bronx"- och "Taxi Driver"-stjärnan Robert De Niro sägs vara klar för att spela skurken i Martin Scorseses filmatisering av David Granns true-crime-bästsäljare “Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI”, skriver Deadline.
 
Den hyllade romanen utspelar sig i 20-talets Oklahoma där det tidigare utfattiga osagefolket förvandlats till rikast i världen per capita. Orsaken var ett stort oljefynd på deras ofruktbara reservat. Nu körde de plötsligt omkring i dyra bilar och byggde stora lyxhus samtidigt som en serie av mystiska dödsfall plågar befolkningen. Morden blev ett av det nystartade FBIs första stora utredningar. 
 
 
Bokomslag till Davin Granns "Killers of the flower moon : olja, pengar, mord och FBI:s födelse"
 
Den oscarsbelönade manusförfattaren Eric Roth ("Forrest Gump", "München") har skrivit manuset till adaptionen som Scorsese och Leonardo DiCaprio ska ha haft ögonen på i många år. Enligt nyhetsuppgifter Ska Scorsese och hans team ha mötts med företrädare för osagefolket och under mötet nämndes det att De Niro ska spela mördaren Bill Hale. Scorsese ska vara mycket angelägen om att arbeta nära Osage-stammen för att på ett så korrekt vis som möjligt återge deras kultur, historia och språk.
 
Arbetet med produktionen ska redan ha påbörjats inför inspelningen under våren och sommaren 2020.
 
  
| 29 juli 2019 09:04 |