Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 december 2019 | 15:00

De 5 sämsta tv-serierna från 2019

Några stack till rymden, Renée Zellweger fånade runt och en annan serie var så dålig att vi spoilade hela skiten - här är årets 5 sämsta tv-serier.
Det har i vanlig ordning varit ett riktigt bra år för alla oss som älskar tv-serier - och med tanke på att vi nu har kastats rakt in i streamingkriget så kommer det fortsätta att pumpas ut påkostade tv-produktioner på löpande band i fler år framöver. Den enorma mängden serier som släpps innebär givetvis att vi får ta del av ett antal bottennapp längs vägen.
 
För att vara så rättvis som möjligt i min kritik har jag satt upp som regel för mig själv att jag bara får välja serier som jag sett hela säsongen av... så serier som "Batwoman" där jag bara klarade 15 minuter av det första avsnittet slipper därför undan. Sedan är den här formen av tyckande alltid högts personlig, om du råkar ha gillat någon av serierna nedan så gör det mig bara glad... men det innebär troligtvis att du själv hatat några av mina favoriter och att vår smak är helt enkelt är väldigt olika.
 
Jag har inte hunnit räkna exakt hur många titlar det har blivit i år, men någonstans mellan 150-200 olika serier har jag fått prova på genom mitt arbete som tv-skribent under året och här nedan följer alltså min personliga bottenranking.
 

5. "Another Life" och "Nightflyers"

 
 
Eftersom både "Another Life" (aka "hon från 'Battlestar Galactica' i en ny rymdserie") och "Nightflyers" (aka "George R. R. Martins rymdbok måste väl bli en sjukt bra serie?") var serier som till stor del utspelade sig på rymdskepp med seriösa problem - speciellt när det kom till att lyckades leva upp till förväntningarna, så får serierna dela femteplatsen. 
 
Med handen på hjärtat, vet du ens vilken av serierna som bilden ovan är ifrån? Även om du har sett båda serierna så är sannolikheten stor att du kommer ha svårt att se skillnad på "Another Life" och "Nightflyers". 
 

4. "What/If"

 
 
Serien med Renée Zellweger, Jane Levy och Blake Jenner i ett fånigt triangeldrama hämtat direkt ur filmen "Ett oanständigt förslag" (1993), vilket de till och med kommenterar vid ett tillfälle under säsongen, lyckas bli så otroligt löjlig att jag nästan uppskattade hat-tittandet efter några timmar. Nästan.
 

3. "Black Summer"

 
 
Det bästa med "Black Summer" är att jag har lyckats glömma nästan allt som hände under den första säsongen. Det jag minns desto bättre var ilskan och viljan att duscha mig ren efteråt. En zombieserie skapad av någon som uppenbarligen redan fått sin hjärna uppäten av en zombie från en bättre zombieserie... typ sydkoreanska "Kingdom", som släpptes några månader innan på Netflix också.
 

2. "Typewriter"

 
 
Något säger mig att det inte är allt för många svenskar som gav den indiska Netflix Original-serien "Typewriter" en chans, förhoppningsvis beror det på att streamingjättens algoritmer gömt den för all framtid. Jag kastar därför in en trailer (ovan) istället för en bild i just det här fallet.
 
Tänk dig en "Stranger Things"-ripoff men utan budget för vare sig effekter eller talang... gjord som om den vore för småbarn fast ändå inte? Det blir inget annat än helt förskräckligt dåligt. Snacka om tid jag aldrig kommer att få tillbaka.
 

1. "The I-Land"

 
 
Jag slaktade "The I-Land" tidigare i år med artikeln "The I-Land" är så dålig att vi spoilar hela skiten och det här är verkligen ett praktexempel på en fullständigt urusel tv-säsong. Men. Till skillnad från "What/If" måste jag ändå erkänna att här blev det så pass dåligt att jag faktiskt blev underhållen av hur dålig serien var.
 
Om jag ska vara riktigt ärlig förtjänar egentligen "Typewriter" den här placeringen på listan, men det skulle på något sätt innebära att serien "vunnit" något och det kan jag helt enkelt inte tillåta. Det känns med andra ord mycket bättre att låta "The I-Land" få symbolisera årets allra sämsta försök på tv-sidan. 
 

Läs också: De 10 sämsta filmerna från 2019

 
Skulle du nu ha råkat bli sugen på att ge någon av serierna ovan en chans, så har det faktiskt slumpat sig så att alla råkar vara Netflix Originals. Med tanke på hur många serier de pumpar ut varje månad är det väl i och för sig inte så förvånande... vi får se hur många av deras serier som slår sig in på listan över årets bästa serier!
 
Vilka av årets alla tv-serier har du hatat allra mest? Kommentera gärna nedan!
| 8 december 2019 15:00 |