Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 maj 2019 | 12:00

De 10 bästa originalserierna på Viaplay 2020

Varje år ställs vi inför samma omöjliga uppgift, bland alla nya serier - vilka borde du se? Här hittar du de tio bästa originalserierna hos Viaplay just nu.
Viaplay har under de senaste åren börjat producera allt fler egna originalserier, flera av en så pass hög kvalitet att de även har sålts vidare till andra länder. Här nedan har jag sammanställt en lista på de tio bästa som du kan ta del av på streamingtjänsten just nu! 
 
 

"Advokaten"

 
 
Syskonen Frank och Sara ser som barn hur deras föräldrar blir mördade. I vuxen ålder får de reda på vem mördaren är och Frank, nu advokat, gör allt för att hämnas - han börjar till och med arbeta för honom i jakten på den bästa möjliga hämnden.
 

"Alex"

 
 
"Alex" är den korrupte polisen som bestämmer sig för att bli ärlig, för sin familjs skull. Men tyvärr tvingas han återgå till sina tvivelaktiga metoder när hans familjs säkerhet inte längre går att garantera.
 

"Hidden - Förstfödd"

 
 
Denna urbana fantasythriller låter oss följa ett eget folkslag, "Hidden - förstfödda", som lever och ser ut precis som oss - men med oanade krafter. Jonas låser efter en hemsk olycka upp sina nya förmågor och blir i samma veva plötsligt både jagad och beskylld för något han inte förstår.
 

"Ingen utan skuld"

 
 
En före detta vapenhandlare, som tvingats i exil efter att han tvingades göra något hemskt, återvänder hem till Sverige för att söka hämnd på mannen som tidigare har försökt döda honom.
 

"Rig 45"

 
 
10 besättningsmän blir isolerade på en oljerigg i sex dagar, under en storm ute till havs. Snart visar det sig att åtminstone en av dem är en mördare med en dold agenda. 
 

"Stella Blómkvist"

 
 
Juristen Stella Blómkvist tar sig an en ny klient, när hon själv börjar ta reda på vad som faktiskt har hänt - finner hon sig plötsligt insyltad i en politisk konspiration på högsta nivå. 
 

"Svartsjön"

 
 
De två säsongerna är löst sammansatta med en nyckelkaraktär som dyker upp i båda - men är utöver det helt fristående. Gemensamt är thrillerkänslan när olika grupper av människor tvingas tampas med sina personliga problem samtidigt som mystiska saker börjar hända omkring dem.
 

"Swedish Dicks"

 
 
Peter Stormare och John Glans spelar ett omaka par som börjar arbeta tillsammans som privatdetektiver. Varje avsnitt följer ett specifikt fall, men har ofta något att göra med en karaktär spelad av Keanu Reeves. Förvånansvärt rolig och underhållande när man förstår vilken typ av komedi serien försöker vara.
 

"Veni Vidi Vici"

 
 
Efter en floppad film tvingas regissören Karsten överge sitt drömyrke och börja arbeta för sin svärfar. Räddningen blir när den gamle vännen, och producenten, Vincent erbjuder honom att regissera en ny film. Problemet är bara att det råkar vara en porrfilm, med gansters och droger bakom varje hörn.
 

"Wisting"

 
 
När en man hittas mördad i poliskommisarien Wistings område att försvara, visar det sig plötsligt att de kan ha hittat de första spåren efter en seriemördare som jagats av FBI under de senaste 20 åren. Samarbetet mellan den norska polisen och FBI får även oanade konsekvenser för Wistings dotter, som råkar vara en grävande journalist.
 
Vilken av Viaplays originalserier är du mest sugen på att ge en chans härnäst? Kommentera gärna nedan!
| 26 maj 2019 12:00 |