Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

18 maj 2019 | 18:00

10 bästa tv-serierna på HBO Nordic 2019

Varje år ställs vi inför samma omöjliga uppgift, med mängder av nya säsonger - vilka borde du se? Här hittar du de tio bästa hos HBO Nordic just nu.
Det börjar bli allt svårare, nära på omöjligt, att hålla koll på alla nya tv-serier som släpps runtomkring på de olika streamingtjänsterna och kanalerna här i Sverige. HBO Nordic brukar däremot lyckas knipa många av de allra bästa titlarna tack vare sina samarbeten med FX, Showtime och HBO:s egna originalserier.
 
I juni kommer vi att få se fortsättningarna av både "The Handmaid's Tale" och "Big Little Lies", men fram tills dess kan du njuta av dessa tio serier som alla redan har hunnit släppa nya grymma säsonger under 2019.
 

"Barry"

 
 
Den första säsongen av Bill Haders "Barry" blev en sådan succé att folk till och med bad honom att inte göra en säsong till - den första var så perfekt att risken var att fortsättningen bara kunde göra det värre. Lyckligtvis lyssnade Haders inte på varningarna utan har följt upp den första säsongen med en minst lika bra andra säsong.
 

"Better Things"

 
 
Den tredje säsongen av Pamela Adlons mästerverk till serie fortsätter att berätta historien om en medelålders skådespelerska som kämpar med att uppfostra sina tre döttrar, samtidigt som hon försöker att leva sitt eget liv. Men storheten med "Better Things" är snarare hur avsnitten hänger ihop väldigt löst och därför gör att vi kan göra små, men ofta fantastiska, nedslag i olika ögonblick av Sam Foxs (Adlon) liv.
 

"Chernobyl"

 
 
Jag trodde länge att "Chernobyl" inte skulle vara något för mig, eftersom jag redan var "spoilad" av faktumet att jag visste en hel del om explosionen på kärnkraftverket i Tjernobyl i dåvarande Sovjetunionen. Men Johan Renck, som regisserar seriens samtliga avsnitt, har verkligen lyckats få till en spännande historia - som på flera sätt har skrämt mig mer än vad både skräckserier och filmer någonsin gjort innan.
 

"Game of Thrones"

 
 
Det går givetvis inte att göra en lista över HBO Nordics bästa tv-serier från 2019 utan att nämna "Game of Thrones". Många har visserligen blivit besvikna över vissa manusmässiga beslut som har fattats under årets säsong, men det är fortfarande utan tvekan världens bästa tv-serie när det kommer till produktionsvärdet. 
 

"Gentleman Jack"

 
 
Den verkliga historien, baserad på Anne Listers dagböcker, låter oss följa markägaren och industrialisten som återvänder hem till släktgodset 1832. Vi får sedan följa Lister som har stora planer på att både utveckla godset och affärerna, men även hitta en hustru.
 

"Killing Eve"

 
 
Den första säsongen av "Killing Eve" tog tv-världen med storm ifjol och har under våren återvänt med sin fortsättning. Kemin mellan polisen Eve Polastri (Sandra Oh) och yrkesmördaren Villanelle (Jodie Comer) är minst lika stark även denna gången.
 

"The Act"

 
 
Baserad på den sanna historien om den ensamstående mamman Dee Dee Blachards (Patricia Arquete) och dottern Gypsys (Joey King) minst sagt sjuka förhållande. Utan att säga för mycket så är det utan tvekan en av årets mest skrämmande nya serier (tillsammans med "Chernobyl" ovan).
 

"The Good Fight"

 
 
Michelle och Robert Kings spinoffserie till Emmy-vinnande "The Good Wife" har under sina tre första säsonger axlat rollen som en av populärkultrens största och mest underhållande Donald Trump-motståndare. Om det låter som något du skulle gilla så finns det verkligen inget bättre än "The Good Fight".
 

"Warrior"

 
 
För den som alltid har velat se en "Banshee"-version av "Peaky Blinders", som utspelar sig i Franciscos Chinatown under slutet av 1800-talet - så uppfyller "Warrior" alla kriterier. Brutala fajter, mycket blod och nakenhet utlovas när "Banshee"-skaparen äntligen är tillbaka med en ny serie.
 

"What We Do in the Shadows"

 
 
Vampyruniversumet som började med Jemaine Clements och Taika Waititis långfilm (med samma namn) från 2014, har nu utökats med en tv-serie som utspelar sig på Staten Island. Vi får i vår mockumentär fram för allt följa vampyrerna Nandor, Laszlo och Nadja, men flera roliga gästskådespelare dyker upp längs med vägen.
 
Vilka av HBO Nordics tv-serier är du mest sugen på att få följa under 2019? Kommentera gärna nedan!
| 18 maj 2019 18:00 |