Serie

Skribent

Anders Eklöf

24 oktober 2022 | 09:20

David Tennant återvänder till "Doctor Who" i tre specialavsnitt

Tio år senare återvänder en fanfavorit till rollen som den tidsresande doktorn i "Doctor Who".
När David Tennant spelade den tidsresande doktorn i den långlivande brittiska science fiction-serien "Doctor Who" mellan åren 2005-2010 hade serien ett enormt följe och han blev snabbt en favorit bland många.
 
Redan 2013 dök han upp i rollen igen i avsnittet "The Day of the Doctor" där han mötte den elfte doktorn (Matt Smith) för att fira att serien hade fyllt 50 år, men nu är det dags igen.
 
Varning för spoilers!
 
De senaste åren har doktorn spelats av Jodie Whittaker under showrunnern Chris Chibnall, som i det senaste avsnittet "The Power of the Doctor" var på tur att bytas ut mot någon annan skådespelare. "Doctor Who" handlar som bekant om en utomjording som reser genom tid och rum, som byter skepnad med jämna mellanrum.
 
Det var sedan tidigare bekräftat att "Sex Education"-skådespelaren Ncuti Gatwa ska ta över rollen, men i avsnittet fick vi överraskningen att David Tennant återvänder innan dess för tre specialavsnitt som sänds under november 2023.
 
 
 
I avsnitten kommer vi även få se Catherine Tate ("The Office") som Donna Noble igen, som senaste spelade rollen 2010. 
 
De tre avsnitten samt den kommande 14 säsongen av "Doctor Who" styrs av showrunnern Russel T Davies, som 2005 var den som återupplivade den snart 60 år gamla serien efter ett långt uppehåll.
 
- Om du tyckte att det här var en chock, så har vi många fler överraskningar på väg. Vägen till Ncutis femtonde doktor är full av mystik, skräck, robotar, dockor, fara och nöje. Hur är det kopplat till återkomsten av den underbara Donna Noble? Hur, vad, varför? Vi ger dig ett år att spekulera och sedan släpps helvetet lös, säger Russel T Davies i ett uttalande.
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
De senaste säsongerna av "Doctor Who" sänds dessvärre inte på någon svensk tv-kanal eller finns tillgänglig på någon streamingtjänst, så det dröjer nog innan vi får se "The Power of the Doctor" här.
 
Även om David Tennant och hans doktor var en av anledningarna till att jag fastnade för "Doctor Who" för några år sedan kan jag tycka att det är lite billigt att plocka fram en gammal showrunner och en fanfavorit - igen, för att locka tillbaka tittarna. De senaste tre säsongerna med Jodie Whittaker har inte fått det allra bästa mottagandet, så det här låter lite som ett drastigt försök av BBC att få tillbaka de gamla fansen.
 
Vad tycker du om att David Tennant återvänder till "Doctor Who"?
| 24 oktober 2022 09:20 |