RYKTE

Skribent

Alexander Dunerfors

22 september 2015 | 21:45

Darth Vader kan återvända till ”Star Wars”

Du kan aldrig gissa vem som ska spela honom.
Så var det dags för en bunt nya, otroliga, väldigt lösa rykten från en galax långt, långt borta.

En liten fågel viskade till Making Star Wars att Darth Vader är på väg tillbaka till bioduken. Filmskurkarnas skurk skulle isåfall göra ett gästspel i spin-offen ”Rogue One”, som ju tidsmässigt ligger mellan ”Episod III” och ”Episod IV”. 

Nästa bit är dock lite mer långsökt. Enligt samma källa ska ingen mindre än Hayden Christensen komma tillbaka i trilogins andra del. ”Ett brittiskt team ska snart bege sig till USA för att börja träna Hayden Christensen för någon slags framträdande i Episod VIII”, skriver sajten.

Sammanfattat: Darth Vader i "Rogue One". Hayden Christensen i "Episod VIII". 

Jag tippar att åtminstone hälften av det stämmer. Vader lär definitivt komma tillbaka på ett hörn, en sådan ikonisk karaktär släpper man inte så lätt. Att låta honom vara med i åtminstone "Rogue One" är nästan så klockrent att jag blir förolämpad om Gareth Edwards och Lucasfilm inte tänkt tanken.

Hur Hayden Christensen skulle platsa i "Star Wars" framtid är en annan gåta. Det är framför allt en skådespelare som få har saknat. Kanske förstärker det här ryktena om ett återupplivande av Darth Vader i trilogin (även om någon annan kunde ersatt honom bakom masken). Eller kanske bör vi ta alla dessa rykten med en stor nypa salt så länge.

Rian Johnsons "Star Wars: Episod VIII" ser vi 26 maj 2017.

"Rogue One: A Star Wars Story" får biopremiär 16 december 2016.

Först kommer givetvis "Star Wars: The Force Awakens" redan 16 december i år.

Vad säger ni, vill man se mer av Darth Vader? Eller är det dags att introducera nya bad guys i rymdsagan? 
| 22 september 2015 21:45 |