Film

Skribent

Alexander Dunerfors

13 november 2012 | 16:01

Darth Vader kan återuppstå

Den nya "Star Wars"-trilogin kan ta tillbaka flera klassiska karaktärer, inklusive allas vår favoritskurk.

Mörkrets furste och galaxens skräck, Darth Vader, gick en plågsam död till mötes sist vi såg honom. Men i filmernas värld vore han inte den förste att återuppstå, och det är precis vad som kan ske i den kommande trilogin.

Som vi redan vet planerar Disney för tre nya episoder till rymdsagan. Nätet florerar av rykten, och vi hinner knappt med dem alla ändå. Men för tidernas bad guy gör man ett undantag.

Tilläggas bör att ryktet kommer från Express UK, som vi aldrig har hört talas om, och än bättre: deras "källor från filmindustrin". Så ta det här uttalandet med en nypa salt tills vidare:

- Att ersätta honom är i stort sett omöjligt. Planen är att han ska återvända och spela en viktig roll i de kommande filmerna. Det här är science fiction, kom ihåg det. Darth Vader kommer att resa sig ur askan.

Hur som helst är idén intressant, och inte osannolik. Kan man återuppliva Darth Vader efter vad som hände i "Jedins återkomst"? Vem ska axla manteln? Vilka andra karaktärer vill du ha tillbaka? Har vi verkligen hört The Imperial March för sista gången?

Kommentera nedan.

| 13 november 2012 16:01 |