Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

14 november 2012 | 20:30

Dagens remake är... "En oväntad vänskap"

Colin Firth och Chris Tucker är heta namn för en amerikansk remake.

Franska feelgood-dramat "En oväntad vänskap" har spelat in triljoner med pengar, är Frankrikes hett omtalade Oscarsbidrag, och bröderna Weinstein var snabba med att snappa upp rättigheterna till en amerikansk kopia. I huvudrollerna kan vi få njuta av ingen mindre än Chris Tuckers finkänsliga skådespeleri.

Tucker har inte varit alltför saknad under sina fem år borta från filmens värld, men de som sett honom i kommande "Du gör mig galen!" påstår att han gör en alldeles uthärdlig prestation. Och snart kan han få spela ghettosnubben som får anställning hos en äldre, förlamad konstälskande herre:

- Jag har sett filmen, och talat med producenterna. Jag hoppas att den blir av, för jag gillar verkligen filmen och de håller på att sätta ihop det hela nu, säger Tucker till Blackfilm.

Som motspelare i en engelskspråkig "En oväntad vänskap" kan han få ingen mindre än Colin Firth. "Bridesmaids"-regissören Paul Feig var påtänkt som regissör sist vi hörde något om det här projektet, men mycket kan hända än innan det blir grönt ljus.

Är du en av de över 200.000 som sett "En oväntad vänskap" på bio? Vilka skulle du vilja se i en nyinspelning? Kommentera nedan.

| 14 november 2012 20:30 |