Film

Skribent

Tobias Andersson

9 februari 2023 | 12:30

Helvetiskt glad nyhet: DC skrotar inte "Constantine"-uppföljare

Förra året fick vi en ordentligt cool DC-nyhet. Nämligen att ”Constantine” från 2005 skulle få en uppföljare och Warner Bros. lovar nu att projektet är på gång.
Blev du orolig när James Gunn inte presenterade ”Constantine 2” när han introducerade oss för DC:s storslagna framtidsplaner? Lugn, uppföljaren kommer att bli av. En talesperson från Warner Bros. har nyligen bekräftat för Entertainment Weekly att ”Constantine 2” inte är skrotad.
 
Huruvida den blir en del av DC:s nya universum eller ej är inte bekräftat. Men med tanke på att den inte presenterades som en del av deras Chapter 1 - ”Gods and Monsters” så ska vi nog räkna med att den blir helt fristående.
 
Sedan tidigare fick vi den trevliga nyheten att Keanu Reeves återvänder i titelrollen som den kedjerökande demonologen. Dessutom kommer Francis Lawrence (som regisserade ettan) att sätta sig i registolen igen och J.J. Abrams producerar.
 
Dags för Reeves att återigen tända cancerpinnen och sparka demon-rumpor.
 
”Constantine” släpptes för nästan på pricken 18 år sedan och har med åren blivit lite av en fan-favorit i DC-träsket. Filmen är baserad på serieförlagan "Hellblazer" där John Constantine, demonolog och expert på det ockulta, räddar världen från helvetets onda makter.
| 9 februari 2023 12:30 |