Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 januari 2023 | 18:10

DC presenterar sina kommande filmer och serier 2023-2025 och framåt

Nya filmprojekt och tv-serier med Batman, Superman, Green Lantern och Wonder Woman finns med bland DC:s planer.
Två nya Batman-filmer, en reboot av Superman och tv-serier kring Wonder Woman och Green Lantern. Det är några av planerna när James Gunn och Peter Safran, de nya bossarna på DC Films, presenterar bolagets framtida lineup. 

DCU är tänkt att bjuda på två biofilmer och två tv-serier varje år under de kommande 8-10 åren.
 
- En strategi är att ta våra främsta karaktärer, som är Batman, Superman och Wonder Woman, och använda dem för att presentera andra karaktärer som folk inte känner till. För att få dem att växa till framtidens stora karaktärer, berättar Gunn.
 
Etablerade skådespelare som Henry Cavill och Gal Gadot kommer inte tillbaka - vilka som får huvudrollerna som våra nya DC-stjärnor återstår att se.  
 
Bland DCU:s planer för vad man kallar Chapter 1 finns "Peacemaker"-spinoffen "Waller", tv-serien "Lanterns" (som jämförs med "True Detective"), och "Paradise Lost" som tar plats på ön Themyscira och utspelar sig mellan "Wonder Woman"-filmerna.
 

10 nya projekt ingår i DCU:s Chapter 1 - "Gods and Monsters"

 
Creature Commandos - animerad serie
Waller - tv-serie
Superman: Legacy - biofilm 2025
Lanterns - tv-serie
The Authority - biofilm
Paradise Lost - tv-serie
The Brave and the Bold - biofilm
Booster Gold - tv-serie
Supergirl: Woman of Tomorrow - biofilm
Swamp Thing - biofilm
 
Under gårdagen bjöd man in utvalda journalister till en pressträff i Warner Bros-studion. Hollywood Reporter har alla detaljer - här är höjdpunkterna:
 
 

Superman: Legacy - biopremiär 11 juli 2025

 
James Gunn skriver manus till (och kan regissera) filmen som kommer sparka igång DC:s nya vision. "Det är inte en origin story", säger Safran. Ett premiärdatum har spikats till sommaren 2025. Men vem som får axla manteln efter Henry Cavill återstår att se.
 
 

Lanterns - HBO Max-serie

 
"Lanterns" beskrivs som en storslagen HBO-serie med drag av "True Detective". Hal Jordan och John Stewart, två av de mest kända karaktärerna från Green Lantern Corps, utreder ett mysterium.
 
 

Paradise Lost - HBO Max-serie

 
DC:s "Wonder Woman"-baserade tv-serie utspelar sig på ön Themyscira och beskrivs som lika episk som "Game of Thrones". Handlingen utspelar sig mellan de två "Wonder Woman"-filmerna.
 
 

The Batman Part II - biopremiär 3 oktober 2025

 
Det stämmer, under 2025 får vi både en ny Batman- och en Superman-film. (Den här är dock fristående från DCU.) Det här är uppföljaren till Matt Reeves "The Batman", en ny kriminalsaga med Robert Pattinson i huvudrollen. Men om han får fortsätta i en tredje film återstår att se...
 
 

The Brave and the Bold - bio

 
Här kommer nämligen nästa Batman-film, där någon annan än Pattinson ska spela rollen. "Det här är introduktionen till DCU:s Batman", säger Gunn. Vi kommer också få träffa hans son, Damian Wayne, som uppfostrats av mördare. En mycket udda far-och-son-historia utlovas.
 
 

Supergirl: Woman of Tomorrow - bio

 
Den kommande filmen om Supergirl ska bli något annorlunda än man kanske väntar sig av Supermans kusin, berättar Gunn och Safran. "Vi kommer se skillnaden mellan Superman, som hamnade hos kärleksfulla föräldrar på Jorden, och Supergirl, som såg alla i sn närhet dö på brutala vis innan hon kom till Jorden 14 år gammal. Hon är mycket mer hardcore."
 
 

Swamp Thing - bio

 
En rysare med fokus på karaktären Swamp Thing kommer att avsluta DCU:s första kapitel. Tanken är att visa olika sidor av DCU, även om skräckkaraktären Swamp Thing kommer att interagera med övriga superhjältar.
 
 

Men först... 

 
2023 kommer bli ett fullspäckat år för DC. Snart släpps "Shazam! Fury of the Gods" (i vår), "The Flash" och "Blue Beetle" (båda i sommar) samt "Aquaman and the Lost Kingdom" (i jul). Det här är de sista DC-filmerna under det gamla styret, innan "nya DCU" kan lanseras.
 
Hösten 2024 kommer även "Joker: Folie à deux". Likt "The Batman"-filmerna står den på egna ben, utanför DCU.
 
Vad tycker ni om DCU:s framtidsplaner? Kommentera gärna.
| 31 januari 2023 18:10 |