Film

Skribent

Alexander Kardelo

27 november 2023 | 08:30

Christopher Nolan försvarar superhjältefilmerna: ”Måste finnas en balans”

"Oppenheimer"-regissören tycker till i debatten om etablerade franchiser vs nytänkande filmer.
Storfilmernas status och smalfilmernas ställning i Hollywood har varit flitigt omdebatterad de senaste åren. Stora regissörer har ojat sig över superhjältarnas framfart och indierullarnas död, från Scorsese till Ridley Scott.
 
Christopher Nolan är den senaste att ge sin åsikt i den brännande frågan. Själv har han både fått tackla popcornäventyr som Batman och tre timmar långa draman om vetenskapsmän. Han säger till AP att det måste finnas en bra balans på bioduken mellan etablerade franchiser och filmerna som bjuder på något nytt:
 
- Det finns alltid en balans i Hollywood. Etablerade titlar får tillbaka publiken och ger publiken mer av vad de vill ha. Så har ekonomin i filmbranschen alltid sett ut. De betalar för att många olika slags filmer ska kunna göras och distribueras.
 
- Men man måste också respektera publikens sug efter något nytt. Det är spänningen med att gå på bio, man får se en trailer för en film man aldrig hört talas om, eller en slags film du inte sett på länge. Något nytt, något fräscht.
 
- Ett sunt ekosystem i Hollywood handlar om balansen mellan de två, och så har det alltid varit, säger Nolan.
 
 
| 27 november 2023 08:30 |