Film

Skribent

Richard Hammar

26 april 2017 | 07:45

Chris Pratt om vad som gick fel med "Suicide Squad"

Skådespelaren är just nu turnéaktuell för att marknadsföra "Guardians of the Galaxy Vol 2" världen över. I en av senaste intervjuerna fick han frågan om vad han tyckte om DC och filmen "Suicide Squad"
Chris Pratt talade nyligen ut i frågan om vad han tycker om DC och vad som gick fel i den rivaliserande serietidningsfilmen "Suicide Squad". Skådespelaren föreslog att karaktärerna inte fick tillräckligt med tid att presenteras och utvecklas.
 
I en intervju med io9 vid en pressvisning svarade Pratt på frågan om vad han tycker om just "Suicide Squad":
 
- Jag gillar verkligen alla Warner Bros-filmerna. Jag tycker att de är riktigt coola och jag är inte en särskilt hård kritiker på såna här filmer. Men en av bristerna kunde ha varit att de introducerade för många karaktärer på en gång i "Suicide Squad". De tillbringade 10 minuter till att berätta varför ska vi bry oss om dessa karaktärer, snarare än att skapa trilogier för varje karaktär och övertyga oss om att bry sig om dem.
 
För att jämföra hyllade han hur Marvel utvecklar sin filmvärld och karaktärer, att det är en av huvudorsakerna till framgången. Han fortsatte med att säga:
 
- Det är som ett hårt träslag, Marvel planterade det väldigt långsamt så det till slut blev starkt, de skapade inte The Avengers först, de gjorde "Iron Man". Och de testade filmen för att se om den fungerade. Sedan gjorde de "Iron Man 2" och "Iron Man 3", efter det "Captain America" och "Thor". Marvel skapade en törst efter dessa karaktärer, och det var då de skapade Avengers.
 
Samtidigt har "Suicide Squad"-regissören David Ayer sagt att han önskar att han hade en tidsmaskin så att han kunde göra viktiga förändringar i filmen, bland annat Jokern till huvudskurk. Till stor del känns det som att Pratt vet vad han pratar om då mycket av det han säger känns vettigt och logiskt.
 
"Guardians of the Galaxy" är dock ett exempel på att introducera många karaktärer samtidigt funkar, så länge de är välskrivna i ett hållande manus.
 
Idag går "Guardians of the Galaxy Vol. 2" upp på bio i Sverige och ni kan läsa vår recension här.
 
Vad tycker ni, har Pratt något rätt i det han säger om "Suicide Squad"?
| 26 april 2017 07:45 |