Film

Skribent

Richard Hammar

27 april 2017 | 11:00

"Captain America"-regissören tar sig an "Narnia: The Silver Chair"

Den långa utvecklingen med att starta om Narnias filmvärld tar äntligen fart. "Captain America"-regissören Joe Johnston har skrivit på för den nya Narnia-filmen baserad på "Silvertronen".
Variety rapporterar att Joe Johnston tar sig an regin i den nya adaptionen baserad på C.S. Lewis bok "Silvertronen". Sony Studios företag TriStar har startat ett sammarbete med flertal producenter för få igång projektet. Manusförfattaren av "Berättelsen om Pi", David Magee, kommer att skriva manuset. 
 
Disneys första Narnia-film, "Berättelsen om Narnia: Häxan och lejonet", var väldigt framgångsrik och drog in 745 miljoner dollar världen över. Dess uppföljare landade dock på ljumma 419 miljoner dollar 2008, och Disney släppte därefter franchisen. Fox plockade upp den med "Narnia: Kung Caspian och skeppet Gryningen", som behöll de ursprungliga skådespelarna och handlingen intakt men misslyckades med att matcha sin föregångare med 415 miljoner dollar, vilket resulterade i att Fox 2000 också släppte projektet.
 
Nu när Sony tagit över så ska hela franchisen startas om och man börjar med "The Silver Chair" och Johnston i spetsen. Joe Johnston har tidigare givit oss filmer som "Jurassic Park III", "The Rocketeer" och "Captain America: The First Avenger".
 
Large 3f2cf85b25443efd489816bf67b7c89e chronicles of narnia silver chair slice
 
Ingen information än om skådespelare eller premiärdatum.
 
Vad tror ni, kommer Sony kunna rädda Narnia med den nya filmen?
| 27 april 2017 11:00 |