Film

Skribent

Oskar Möller

7 juli 2023 | 11:00

Bröderna Coen återförenas för nytt filmprojekt

Solokarriärer i all ära - bröderna Coens fans väntar otåligt på deras återförening! Goda nyheter stundar nu när Etan Coen hintat om ett kommande filmprojekt tillsammans med brorsan.
De filmiska bröderna Coen har som alla vet tagit ett paus från sitt långvariga samarbete. Det är en klassiker - trots allt vill de flesta stora band ta ett break då och då för att köra solo - varför skulle regissörer vara annorlunda?
 
Med över 60 år fyllda är det också dags nu, innan tiden tickar iväg. Joel Coen har redan fått kritikernas erkännande med sin fina Shakespeareadaption "The Tragedy of Macbeth" som kammade hem en femma hos oss. Brorsan Ethan Coen själv är aktuell med actionkomedin "Drive Away Dolls" som ska upp på biograferna i september.
 
I en intervju med brittiska filmmagazinet Empire avslöjade Ethan dock att han återförenas med Joel för ett kommande filmprojekt och att det kommer att prioriteras över andra projekt han har på gång, rapporterar Slash Film. Som väntat var hans mun förseglad när det gäller detaljer kring själva filmen.
 
En lågoddsare skulle vara en noirdoftande mörk thriller men Coenbröderna är kända för att leda media åt fel håll när det gäller sina projekt. Kanske är tiden kommen för att de tar tag i sin sedan länge planerade adaption av James Dickeys "To the White Sea" (Dickey är författaren till "Den sista färden" som sedermera blev filmklassiker). Oavsett vad ser det onekligen lovande ut för alla Bröderna Coen-fans.
 
Ser ni fram emot en ny rulle med bröderna Coen?
| 7 juli 2023 11:00 |