Serie

Skribent

Alexander Kardelo

13 juli 2023 | 08:30

"Succession"-stjärnan rasar mot woke-kulturen: "Absolut vidrigt"

Skådisen Brian Cox från "Succession" har ett och annat att säga om cancel-kulturen och lättkränkta millennials.
I tv-serien "Succession" spelar Brian Cox den minst sagt frispråkige Logan Roy, den konservative företagsmagnaten som inte rädd för att trampa andra på tårna. Privat verkar Cox också orädd att säga vad han tycker. En ny tv-intervju med Piers Morgan låter honom vädra åsikter om cancel-kulturen och millennials på nätet, vilket nu skapar rubriker världen över.
 
- Jag tycker inte att sociala medier hjälper. Det stjälper. Det är för lätt att påpeka brister. Och hela den här woke-kulturen är riktigt hemsk... och shaming-kulturen.
 
- Jag vet inte var det här kommer ifrån. Vilka är de som fördömer saker? Det visar sig vanligtvis vara en bunt millennials. Jag antar att de säger: "Ni har gjort fel så vi försöker göra något åt det". Men det är fel sätt, menar Cox.
 
Familjeporträtt i flerfaldigt Emmynominerade "Succession".
 
Under samtalet (som ironiskt nog varnar för svordomar i början) kommer bland annat Roald Dahl på tal - barnboksförfattaren som fått flera av sina böcker omskrivna för att stryka känsliga ord. Cox är också skeptisk till att en uppsättning av "The Sound of Music" behöver ha trigger warnings och meddela publiken om att nazister förekommer i showen.
 
- Absolut vidrigt. Roald Dahl var en knepig man, men han skrev en del fantastiska saker, säger Cox.
 
- Jag tål inte det här, hur vi inte vill kännas vid vår historia (...) Det här härstammar från ignorans. "The Sound of Music" handlar om att fly från nazisterna. Vi behöver inte varna lättkränkta människor. Nu börjar vi exempelvis inse saker om slavhandeln, och vår roll i det. Det är bra. Men det är vår historia, och den måste vi vara medvetna om.
 
 
Brian Cox är långt ifrån ensam med sina kritiska kommentarer. Vi har bland annat hört en del från komikern John Cleese som också sågar woke-kulturen.
| 13 juli 2023 08:30 |