Film

Skribent

Josefine Krischausky

15 oktober 2022 | 15:00

Stephen King avslöjar vilken av sina böcker han helst vill se som film

I en ny intervju berättar skräckförfattaren även vilka adaptioner av hans verk som är hans personliga favoriter.
Genom åren har vi fått se ett stort antal av Stephen Kings böcker få nytt liv på filmduken eller i tv-rutan – från 1976 års klassiska "Carrie" till "Mr. Harrigans telefon", som hade streamingpremiär så sent som förra veckan. 
 
Trots att adaptionerna fortsätter att komma på löpande band, finns det fortfarande flera verk från författaren som inte har fått en filmatisering. I en intervju med Netflix-sajten Tudum nämner King att det finns en viss bok som han gärna hade sett på vita duken, som ingen filmskapare ännu har lagt vantarna på. 
 
– Jag tror inte att det finns någon som har valt "Rose Madder", som jag tror hade blivit en väldigt bra film, säger författaren.
 
"Rose Madder" publicerades först 1995, och gavs året därpå ut i svensk översättning, under titeln "Rasande Rose". Romanen följer en misshandlad kvinna som flyr sitt hem, och som finner oväntat stöd i en gammal tavla medan hennes man fortsätter förfölja henne.
 
 
I intervjun berättar King även vilka adaptioner av hans verk som han gillar allra mest, samt vilken film han tycker borde visas mer uppskattning. 
 
– Jag gillar "Stand by Me", "Nyckeln till frihet" och "Den gröna milen". Jag tycker om "Lida" mycket. En som  folk inte pratar så mycket om är "Cujo", och jag har alltid tyckt att den filmen aldrig fick uppmärksamheten som den förtjänade. 
 
Den Stephen King-adaption som står näst på tur är nyinspelningen av "Salem's Lot", som släpps i USA i april 2023. Efter det väntar en filmatisering av novellen "The Boogeyman", som förväntas få premiär någon gång under samma år. 
 
Se trailern till Netflix-aktuella "Mr. Harrigans telefon":
 
 
Vilken Stephen King-film är din favorit, och vilken bok borde få en adaption härnäst? Kommentera gärna nedan.
| 15 oktober 2022 15:00 |