Film

Skribent

Thomas Linnaeus

12 juli 2022 | 17:00

Nyinspelningen av Stephen Kings klassiker blir försenad

Tidigare skulle nya filmatiseringen av “Staden som försvann” komma redan till hösten, men nu väljer filmstudion att släppa skräckfilmen i april nästa år.
Warner Bros har bestämt sig för att senarelägga filmatiseringen av “Salem’s Lot”, eller “Staden som försvann” som boken hette när den släpptes i Sverige. Tidigare skulle filmen likt “Det”, och “Det: del 2” komma i september men nu kommer den istället året därefter.
 
“Salem’s Lot” handlar om den framgångsrika författaren Ben Mears som återvänder till sin hemstad Salem’s Lot i Maine där han ska skriva sin nya roman om ett hemsökt hus. Efter att folk börjar dö i staden, märker Ben att vissa människor beter sig skumt och misstänker att det i själva verket är vampyrer som börjat härja runt.
 
Tidigare har boken filmats som TV-serie två gånger. I versionen från 1979 spelade David Soul huvudrollen, medan Rob Lowe istället var huvudperson i serien från 2004. Den nya versionen är alltså första gången boken blir en film och nu kommer vi istället se Lewis Pullman ("Bad Times at the El Royale" och nu senast "Top Gun: Maverick") som författaren Ben Mears.

“Salem’s Lot” kommer på bio i USA den 21 april 2023.
| 12 juli 2022 17:00 |