Film

Skribent

Alexander Kardelo

9 mars 2020 | 11:00

"Bloodshot" öppnar upp för ett nytt filmiskt universum

Efter Marvel och DC väntar Valiant Comics på att ta över. Iallafall om nya Vin Diesel-rullen blir en succé.
Har ni inte fått nog av superhjältar än? Till helgen är det dags att möta ännu en på bio. Vin Diesel gör huvudrollen i "Bloodshot", som bygger på en serietidning från Valiant Comics.

I en tid då Marvel och DC fullständigt dominerar genren, ska det bli spännande att se om en mindre uppstickare blir den friska fläkt fansen söker efter. Eller blir det svårt för ett nytt och relativt okänt "varumärke" att slå igenom?

Vin Diesel och Valiant hoppas iallafall på en succé, så att de får bygga ett nytt filmiskt universum. Det finns ungefär 1500 karaktärer i Valiant-serierna och många skulle göra sig bra på bioduken, säger skådisen i en ny intervju:

- Jag tror att den här filmen öppnar en dörr för dem alla. Jag tror vi kommer få se dem alla. (...) Det kommer bli väldigt spännande.
 
Large 61dcf4edc3d63582eb6231eb104fb9c8 795e94ff984da0d785717feec8372005 bloodshot007
 
Diesel tillägger att serietidningsförlaget tänker trycka utvalda favoriter på nytt, iallafall de som är tänkta att ingå i deras filmuniversum. Även om de troligen väntar och ser hur "Bloodshot" tas emot på bio.

Sist vi skrev om Sonys och Valiants planer på ett filmiskt universum, hösten 2018, var det tänkt att "Harbinger" skulle filmas härnäst. Men ett år senare tog Paramount över projektet, så där kan vi räkna med en fristående Valiant-film.
 
 
"Bloodshot" handlar om soldaten Ray Garrison som dödas i strid men år livet tillbaka med hjälp av revolutionerande nanoteknik. Han blir en ostoppbar kraft – starkare än någonsin och med en förmåga att självläka direkt. Men företaget som återuppväckte honom, RST Corporation, kontrollerar inte bara hans kropp utan också hans hjärna och hans minnen.

Ray Garrison manipuleras och har svårt att skilja på vad som är verkligt och inte och måste göra allt i sin makt för att ta reda på sanningen. "Bloodshot" får biopremiär den 13 mars.

Vilka Valiant-hjältar skulle ni vilja se på vita duken? Kommentera nedan.
| 9 mars 2020 11:00 |