Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

26 augusti 2017 | 15:00

Blir nya TV4-serien "Småstaden" Felix Herngrens nästa seriesuccé?

Söndagen 27 augusti kl. 20.30 har den nya tv-serien "Småstaden" premiär på TV4 och TV4 Play. MovieZine har sett de två första avsnitten.
Sommarlovet är slut, vilket betyder att det äntligen är dags för tv-kanalernas höstsäsonger att dra igång på tv. Redan till helgen möter vi Youtube-stjärnorna, från IJustWantToBeCool, i den nya serien "Småstaden" hos TV4 och TV4 Play.
 
Till sin hjälp får de stöd från veteranerna i humorgrupperna Grotesco och Klungan samt olika kända ansikten från film och tv. Bakom kulisserna har Felix Herngrens produktionsbolag FLX, som ligger bakom succéserierna "Solsidan" och "Bonusfamiljen", teamat upp med TV4 ännu en gång - för en ny succé?
 
TV4 beskriver själva sin nya satsning såhär:
 
"Komediserien handlar om den lilla staden Larstad (som Karlstad, fast Lars) där Sveriges yngsta och mest ofrivillige kommunalråd Simon Hoffman får i uppdrag att rädda staden ifrån totalt förfall. Tillsammans med sina vänner märker Simon hur jobben försvinner, människor flyttar därifrån och biografer, restauranger och caféer ekar tomma. Hur ska det unga kommunalrådet klara av denna minst sagt komplicerade uppgift utan varken kompetens eller livserfarenhet?"
 
 
Personligen föll inte de två första avsnitten av "Småstaden" mig i smaken, det är inte min typ av humor helt enkelt. Det råder däremot ingen tvekan om att produktionen bakom serien håller en hög nivå, den lär säkerligen hitta sin publik. Precis som "Solsidan" och "Bonusfamiljen" hittade sin.
 
Känslan jag får när jag ser på "Småstaden" är att den försöker nå ut till en något yngre målgrupp. Det finns definitivt något intressant i att vi efter helgen kanske kommer se högstadieelver diskutera hur en kommun bör spendera sina pengar, sopsortering och kommunalrådens vikt i närsamhället.
 
Trailern gör serien rättvisa, om du tycker att den verkar intressant - så finns det en stor chans att serien kommer att uppskattas. Om inte, så finns det lyckligtvis ett par hundra andra serier att se istället.
 

Läs också: Äntligen - se första trailern till "Solsidan"-filmen!

 
Kommer du att ge "Småstaden" en chans på söndag?
| 26 augusti 2017 15:00 |