Film

Skribent

Alexander Kardelo

21 augusti 2017 | 14:25

Äntligen - se första trailern till "Solsidan"-filmen!

Mycket är sig likt när "Solsidan" återvänder i ett större format. Filmen har biopremiär den 1 december.
I vinter tar den komediserien "Solsidan" steget från tv-rutan till bioduken. Paret Anna och Alex ska skiljas, och Mickan och Freddes relation prövas när hans far (spelad av Sven Wollter) dyker upp. Dessutom dyker grannen Ove alltid upp när man minst behöver det.
 
Josephine Bornebusch tror att tv-tittarna kommer att känna igen situationshumorn från ”Solsidan”, och lovar att statuskänsliga Mickan är sig lik:

- Freddes pappa dyker upp, och med honom ett hus i Torekov. Det är helt sinnessjukt för Mickan att Fredde har hållt det hemligt! Det är ju där alla häftiga människor är. Hon räknar ut att hon har missat 3500 drinkar. Så hon tvingar med hela familjen att åka dit. Sen är hon där nere och går runt i trasiga badrockar och försöker passa in.
 
 
- Det var kul att göra. Det är en uppskattad serie och ett jävla härligt gäng. Jag gillar ju att spela med Jossan och dem, det vill man gärna fortsätta göra, säger Rheborg om att göra långfilm av ”Solsidan”.

För skådespelarna Johan Rheborg och Josephine Bornebusch innebar biofilmen en möjlighet att berätta en historia på 90 minuter, till skillnad från tv-rutans 20.

- Det är annorlunda rent dramaturgiskt, såklart. Sen har vi haft lite mer tid på oss. För mig har det varit viktigt att behålla karaktären Fredde, och den värld han representerar. Det är en sak att slå igenom med ett koncept, en annan att förvalta det genom flera säsonger - det är en utmaning i sig, och man får inte ofta den chansen i Sverige, säger Rheborg.
 
 
Bornebusch har spelat Mickan sedan den första säsongen sändes år 2010, men ser ingen anledning till att förändra något hos sin karaktär efter alla år.

- Jag tror inte man ska göra det så komplicerat. Inom humor är det så att karaktärerna är det de är. Det roliga för mig är när man släpper ner ett problem, och man vet hur alla karaktärer kommer att reagera.
 
"Solsidan" har biopremiär den 1 december.
| 21 augusti 2017 14:25 |