Spel

Skribent

Anders Eklöf

25 februari 2021 | 07:00

Bioware skrotar planerna för "Anthem"

Den planerade nyversionen av det mediokert mottagna "Anthem" läggs ner.
Nej, det är inte låten med Tommy Körberg från musikalen "Chess" vi pratar om, utan om det ambitiösa multiplayerspelet "Anthem" som utvecklarna Bioware släppte 2019. 
 
Spelet möttes dock av ganska ljumna omdömen, som när vi på MovieZine recenserade det med orden "dundersnygga Anthem är slöseri med tid" och en 2:a i betyg. 
 
 
Planen var tidigare att Bioware skulle omstrukturera spelet från grunden, men har nu valt att lägga ner all fortsatt utveckling av det. "Anthem" kommer dock fortsätta gå att spela, men inget nytt innehåll väntas. 
 
"Jag vet att detta kommer att vara en besvikelse för gemenskapen av Anthem-spelare som har varit glada att se förbättringarna vi har arbetat med. Det är också en besvikelse för teamet som gjorde strålande arbete och för mig personligen är Anthem det som förde mig till Bioware, och de senaste två åren har varit några av de mest utmanande och givande upplevelserna i min karriär", säger spelets regissör Christian Dailey
 
En av anledningarna till att spelet läggs ner är den pågående pandemin, som tvingat studion att jobba hemifrån. 
 
"Spelutveckling är svårt. Beslut som dessa är inte lätta", säger han. 
 
 
Bioware fortsätter dock jobba vidare på det kommande "Dragon Age", "Mass Effect: Legendary Edition" som släpps i maj och ett helt nytt spel i "Mass Effect"-serien som fortsätter berättelsen efter det tredje spelet. 
 
"Anthem" är ett science fiction-äventyr för fyra spelare där man kontrollerar olika robotdräkter med olika förmågor, med en berättelse du kan påverka likt andra spel av Bioware. 
 
Spelade du "Anthem"? Vad tyckte du om det? 
| 25 februari 2021 07:00 |