Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 december 2020 | 08:40

Nästa "Mass Effect" verkar vara en direkt uppföljare på trean

Bioware har visat en första trailer för vad som förmodligen är en direkt uppföljare på "Mass Effect 3".
För ett tag sedan kunde vi berätta att nästa kapitel i "Mass Effect"-universumet är under utveckling av Bioware.
 
Under den stora spelgalan The Game Awards, fick vi se en första trailer för "The Next Mass Effect". 
 
 
Utifrån trailern verkar det som att spelet är en direkt uppföljare på "Mass Effect 3", då vi får se en karaktär som förmodligen är Liara traska genom ett snölandskap. I bakgrunden syns en död Reaper, som var de stora skurkarna i "Mass Effect"-trilogin", samtidigt som hon plockar upp en bit av protagonisten Shephards rustning. 
 
Spoiler, men de som spelat "Mass Effect 3" vet att det slutar med att Shephard dör. Om det här spelet är "Mass Effect 4" är ännu oklart, då det enligt Bioware är tidigt i utvecklingen
 
Det senaste spelet i serien, "Mass Effect: Andromeda" från 2017, fick inte alls samma positiva emottagande som sina tre föregångare. De flesta som arbetade med originaltrilogin har dessutom lämnat Bioware. Förhoppningsvis har de ändå tagit till sig av kritiken och levererar ett riktigt bra rymdäventyr den här gången. 
 
Bioware avslöjade även tidigare att "Mass Effect: Legendary Edition" släpps under 2021, vilket är en samling av de tre första spelen med bättre grafik till konsoler och PC. 
 
Vad tycker du om "Mass Effect"-serien? 
 
| 11 december 2020 08:40 |