Spel

Skribent

Anders Eklöf

11 december 2020 | 13:45

Trailer: Nya livstecken från efterlängtade "Dragon Age 4"

Bioware visade upp nästa "Dragon Age" på spelgalan The Game Awards under natten, med en ganska tunn trailer.
Efter att föregångaren "Dragon Age: Inquisition" släpptes för sex år sedan är det många som längtar efter mer fantasyäventyr i världen Thedas. Sedan dess har det varit ganska tyst om uppföljaren, förutom att den är på väg. 
 
Nu har vi fått en första och ganska sparsmakad trailer för "The Next Dragon Age" på spelgalan The Game Awards, som jag ändå gissar får en fyra i titeln. 
 
 
"Dragon Age: Inquisition" slutade med att din kompis Solas visade sig vara den ondskefulla alvguden Fen'Harel (eller "The Dreadwolf") som har som mål att förinta världen. Från trailern att döma verkar det som att han blir spelets huvudsakliga antagonist. 
 
"Dragon Age"-serien är utvecklad av Bioware, som även gjort spel som "Baldur's Gate", "Star Wars: Knights of the Old Republic" och "Mass Effect"-serien. Det senaste spelet från studion är "Anthem", som fick väldigt låga betyg (vi kallade det "slöseri med tid" och gav det en 2:a i betyg). Dessutom har flera viktiga personer från utvecklingsteamet lämnat Bioware, så frågan är om serien någonsin kommer bli vad den har varit. 
 
 
Under The Game Awards visades även en första trailern för nästa "Mass Effect"-spel, som även den var en aning anspråkslös. Till skillnad från det har "Dragon Age 4" varit under utveckling i några år, så vi får se vilket spel som hinner släppas först. 
 
"Dragon Age 4" är under utveckling till Playstation 5, Xbox Series X och PC. Inget lanseringsdatum finns i nuläget. 
 
Vad vill du se i nästa "Dragon Age"? 
| 11 december 2020 13:45 |