Film

Skribent

Carl Adam Anderberg

1 februari 2017 | 11:00

10 biofilmer att kolla in i februari

Oscarsfavoriter, animerat, uppföljare och skräck bland månadens bioutbud.
En av årets mörkaste och kallaste månader passar alldeles ypperligt att spendera i biomörkret, och som tur är släpps också en hel del intressanta filmer nu i februari. Sugen på nytt, nygammalt, tecknat, eller läskigt? Kolla in de här tio rullarna.

Vaiana - 3:e februari
Disneys senaste är ett klassiskt äventyr med trallvänliga låtar och dregelframkallande vackra miljöer. Om du inte riktigt har tid att åka till Hawaii själv just nu så passar "Vaiana" utmärkt som substitut.

Jackie - 3:e februari


Large 7426f2f8ffc93c8e41cfea6a37dc2f7b b2ae45e51a7977011f4e9a5b1d396e72 001 1

Pablo Larraíns nya lyckades kammade hem tre stycken Oscarsnomineringar, däribland Natalie Portman som med rätta uppmärksammades för sin insats i titelrollen. "Jackie" följer dagarna efter attentatet mot JFK och hur Jackie Kennedy tvingades hantera sin stora sorg inför hela världens samlade blickar.

Rings - 3:e februari
Dags för skräck! Samara är tillbaka i den tredje filmen i "The Ring"-serien och förhoppningsvis lyckas hon den här gången återskapa en del av den känsla som inneslöt den första filmen i en våt, ohelig filt.

Resident Evil: The Final Chapter - 3:e februari
En glatt överraskad chefredaktör gav den sjätte (och förmodat sista) filmen i "Resident Evil"-serien en fullt godkänd trea i betyg med motiveringen:

- Den bästa "Resident Evil"-filmen på 15 år bjuder på full fart från början till slut, så pass ösigt att man förlåter att man egentligen tittar på en rätt korkad b-film. Det här är ”guilty pleasure”-action när det är som roligast.

Fifty Shades Darker - 10:e februari
Med en ny regissör på plats hoppas vi såklart på mer sex, snusk, och naket än senast, eller hur? Dakota Johnson och Jamie Dornan återvänder hursomhelst i uppföljaren till utskällda "Fifty Shades of Grey", och du vet garanterat redan om du vill se den eller inte.

Moonlight - 10:e februari
Hyllat drama av Barry Jenkins som skildrar en svart pojkes uppväxt och erfarenheter som homosexuell i ett av Miamis slumområden. Belönades med full pott i MovieZines recension.

The Lego Batman Movie - 10:e februari
Will Arnett återvänder i rollen som den dödsallvarlige Batman i den här spinoffen på fantastiska "Lego-filmen", och Zach Galifianakis ikläder sig rollen som ärkefienden Jokern. Om du vill ta med barnen på något roligt men samtidigt bli underhållen själv lär "The Lego Batman Movie" vara ett bra val.

A Cure for Wellness - 17:e februari
Ett mystiskt "hälsospa" i alperna döljer många mörka hemligheter i den här thrillern av Gore Verbinski, och det är upp till Dane DeHaan att försöka rädda sin chef undan det underliga som försiggår bland bergstopparna. 

T2: Trainspotting - 22:a februari
Danny Boyle återbesöker en gammal pärla från förr och låter oss än en gång hälsa på Spud, Renton,  Sick Boy, Begbie, och de andra i uppföljaren till den trendsättande drogruschen "Trainspotting" från år 1996. Med Ewan McGregor och Robert Carlyle i huvudrollerna.

Dolda tillgångar - 24:e februari
Bakom kulisserna på NASA:s allra första rymdfärder stod ett gäng afroamerikanska kvinnor som med hjälp av sina matematiska begåvningar gjorde allt för att projekten skulle lyckas. Det här stjärnspäckade dramat berättar deras okända historia.

Vad ser du på bio i februari? Kommentera gärna nedan!
| 1 februari 2017 11:00 |