Film

Skribent

Alexander Kardelo

16 mars 2017 | 07:40

Ben Afflecks ”The Batman” blir försenad

Nya källor bekräftar att hela manuset skrivs om nu när filmen bytt ut sin regissör.
Batmans fristående filmäventyr kommer inte bli klar till år 2018, som många hoppades på. Warner Bros, skådespelaren Ben Affleck och regissören Matt Reeves har mycket arbete framför sig för att se till att fans blir nöjda och tillfredsställda. 

Slashfilm bekräftar ett tidigare rykte om att manuset ska skrivas om från grunden. Affleck skrev det första utkastet tillsammans med Chris Terrio ("Argo") och Geoff Johns (tv-serien "The Flash"). Gissningsvis vill Reeves också vara med och påverka Batmans framtida solofilm - där hjälten enligt rapporter tar itu med Deathstroke.

Samtidigt fördröjs projektet av regissören Matt Reeves tidigare åtaganden. Han släpper actionäventyret ”Apornas planet: Striden” i juli, och lär inte kunna fokusera på ”The Batman” förrän efter det. Vilket innebär att filmen lär börja spelas in tidigast år 2018, med premiär 2019 eller 2020.



DC Films har mångas ögon på sig nu. Dels är Batman en av världens populäraste superhjältar, och Christopher Nolans "The Dark Knight"-trilogi satte ribban högt. Dels känner många att studion inte riktigt träffat rätt, vare sig med ”Batman v Superman: Dawn of Justice” eller ”Suicide Squad”. 

Filmskaparna gör rätt i att låta ”The Batman” ta sin tid och inte stressa fram något halvdant igen igen. Att ta in en ny och begåvad regissör som Matt Reeves är ett steg i rätt riktning. Värt att notera är att storfilmerna ofta får sina premiärer spikade flera år i förväg, men att "The Batman" ännu inte har ett officiellt datum att jobba mot. Det tyder också på att DC och Warner Bros framför allt vill känna att de har alla ingredienser på plats.


Vad tycker ni är viktigast för att "The Batman" ska fungera? Kommentera nedan.
| 16 mars 2017 07:40 |