Serie

Skribent

MovieZine

21 januari 2022 | 11:30

Netflix bekräftar: "Squid Game" får en andra säsong

Den första säsongen av "Squid Game" är Netflix mest populära tv-serie någonsin. Nu bekräftar streamingtjänsten en ny säsong.
Netflix har äntligen gjort det officiellt. Den enormt populära "Squid Game" har fått en beställning på en andra säsong. 
 
I november förra året berättar seriens skapare att han påbörjat arbetet med en ny säsong, men först nu bekräftas detta av streamingtjänsten. "Squid Game-universumet har bara börjat" ska Netflix-chefen Ted Sarandos ha sagt under ett aktieägarmöte, skriver Variety.
 
 
Originalnyheten från den 9 november 2021:
AP rapporterar att Hwang Dong-hyuk, skaparen bakom "Squid Game", har bekräftat att han börjat arbeta på en andra säsong av den extremt populära Netflix-serien. Hela 142 miljoner hushåll ska ha hunnit ge den första säsongen en chans, så det har onekligen känts minst sagt givet att Netflix velat ha en fortsättning... men fram tills nu har det varit tyst från serien skapare. 
 
- Det har varit så mycket press, efterfrågan och kärlek för en andra säsong. Så jag känner nästan att ni inte ger oss något val! Men jag kan bekräfta att det kommer att bli en andra säsong. Den lever i mitt huvud just nu. Jag befinner mig i planeringsprocessen. Men det är för tidigt att säga när och hur det kommer att hända. Så jag kan lova er det här... Gi-hun kommer att komma tillbaka, han kommer att göra något för världen, avslöjade "Squid Game"-skaparen Hwang Dong-hyuk under ett event som hyllade serien.
 
Lee Jung-jae som Gi-hun under den första säsongen av "Squid Game".
 
Här på MovieZine har vi tidigare både skrivit om hur en potentiell svensk version av "Squid Game" hade kunnat se ut... och varför det kan vara en bra idé att se serien tillsammans med sina barn. Nu återstår det bara att se vad skaparen har för planer med fortsättningen och om den verkligen kan leva upp till fansens höga förväntningar.
 

Läs också: Kommer "Hellbound" bli nästa koreanska succé på Netflix?

 
Har du hunnit ge den första säsongen av "Squid Game" en chans ännu - och är du i så fall sugen på en fortsättning eller inte? Kommentera gärna nedan!
| 21 januari 2022 11:30 |