Serie

Skribent

Jonatan Blomberg

8 november 2021 | 17:05

Trailer: Kommer "Hellbound" bli nästa koreanska succé på Netflix?

"Train to Busan"-regissören Sang-ho Yeon har både regisserat och skrivit manus till Netflix nästa koreanska storsatsning.
Efter den enorma succén med "Squid Game" så har Netflix på allvar öppnat dörren för många som tidigare inte vågat testa koreanska tv-serier eller filmer. För egen del så har jag i vad som känns som åratal exempelvis tjatat om hur bra den koreanska zombieserien "Kingdom" är.
 
För några år sedan släppte regissören Sang-ho Yeon zombiefilmen "Train to Busan", som förenade zombies med ett "Snowpiercer"-upplägg. En film han följde upp med "Peninsula" förra året. Nu är han däremot tillbaka med Netflix-serien "Hellbound", som utspelar sig i en fantasy-version av vår planet där övernaturliga monster kan dyka upp för att dra med sig människor ned till helvetet. I samma veva börjar en ny kult som kallar sig "New Truth Church" att växa fram, vars medlemmar hävdar att dessa monster är "änglar" som utför guds vilja. 
 
Med "Squid Game" färskt i minnet så finns det utan tvekan en hel del vibbar av samma slag, även fast "Hellbound" verkar vara en mer regelrätt skräckproduktion utan samma typ av fokus på att kommentera vår samtid.
 
 
Den första säsongen av "Hellbound" kommer att bestå av totalt sex avsnitt. Premiären är satt till den 19 november. 
 

Läs också: Därför borde du se ”Squid Game” med dina barn

 
Kommer du att ge "Hellbound" en chans hos Netflix i november? Kommentera gärna nedan!
| 8 november 2021 17:05 |