Film

Skribent

Alexander Kardelo

14 september 2023 | 08:15

Därför får Amber Heard en mindre roll i "Aquaman 2"

Mera Mera? Snarare mindre Mera. Regissören James Wan förklarar varför skådespelerskan syns mindre i uppföljaren.
Amber Heards roll i "Aquaman and the Lost Kingdom" är nedskalad, bekräftar regissören. Men det har ingenting att göra med den omskrivna rättegången mot Johnny Depp (eller huruvida någon har bajsat i någons säng).
 
I en intervju med Entertainment Weekly får regissören James Wan bemöta några av de rykten som florerat kring filmen. Och vinterns superhjälterulle från DC var alltid tänkt att skifta fokus till Aquamans relation med sin onde halvbror, Orm.
 
 
- Så här var min pitch från allra första början. Den första "Aquaman" var Arthur och Meras resa. Den andra filmen skulle alltid handla om Arthur och Orm. Så den första var ett actionäventyr med en romans. Den andra är ett actionäventyr med en bromance. Vi lämnar det så.
 
Den skandalomsusade skådespelerskan Amber Heard har offentligt beklagat sig över att man inte ville ha med henne i uppföljaren, och att hennes actionscener hade strukits. Men regissören vill alltså tona ned detta och hävdar att karaktären Mera, Aquamans kärleksintresse, aldrig var menad att få mer utrymme.
 
Jason Momoa och Patrick Wilsons bromance är i fokus.
 
James Wan passade också på att förklara varför filmen behövde så många reshoots. Problematiskt, trodde fansen och media, men enligt honom är detta helt normalt för en storfilm:
 
- Vi har med stora skådespelare i filmen, och alla har späckade scheman. Så vi behövde bryta upp våra omtagningar i sektioner. Vi filmar lite med en skådespelare och sen lite till med en annan. Folk säger: "Så många reshoots!" Men nej, det var inte så många dagar totalt.

Under dagen släpps en ny trailer till "Aquaman and the Lost Kingdom", kom tillbaks senare för att se den här på MovieZine. Filmen får biopremiär 20 december.
| 14 september 2023 08:15 |