Film

Skribent

Alexander Kardelo

20 juli 2023 | 19:15

Aquaman i trubbel? Oroväckande raporter kring DC:s uppföljare: "Kaotiskt"

Har studion tagit sig vatten över huvudet med kommande "Aquaman and the Lost Kingdom"?
Det stormar kring DC:s uppföljare till "Aquaman", iallafall enligt en ny rapport från Hollywood Reporter.
 
Tidningen skriver att den påkostade superhjältefilmen just har avslutat sin tredje runda av kompletterande inspelningar. Så kallade reshoots är inget ovanligt för storfilmer, och det är då många av dem hittar sin rätta form och ton. Men reshoots kan också vara ett tecken på desperata räddningsförsök på en film som fått katastrofala testvisningar.
 
Inspelningen av James Wans "Aquaman and the Lost Kingdom" var klar redan i januari 2022. Men så sent som i juni i år fick alltså Jason Momoa och andra rycka ut igen för att filma nya scener. Premiären har också blivit senarelagd vid flera tillfällen, då Warner Bros och DC bytt chefer ett antal gånger.
 
THR antyder att problemet också ligger i klippningen, och man har valt att lämna både inhopp av Michael Keaton och Ben Affleck på klipprumsgolvet. Tydligen vill inte nye DC-chefen James Gunn att filmen ska ha kopplingar till tidigare versioner av Batman, vilket kanske är förståeligt. Hela situationen beskrivs av en källa som "rätt kaotisk".
 
 
Det har varit ett kämpigt år för DC, med flera floppar på raken - "Black Adam", "Shazam! Fury of the Gods" och "The Flash" har alla underpresterat på bio.
 
Inte heller ser det ljust ut för "Blue Beetle" med premiär i augusti, en film som varken har de stora stjärnorna eller en etablerad superhjälte att locka med. Nu står studions hopp till "Aquaman and the Lost Kingdom" med biopremiär i jul.
 
Första "Aquaman" blev en jättehit för DC med intäkter över 1 miljard dollar, så det är inte konstigt att de vill se få till uppföljaren helt rätt.
| 20 juli 2023 19:15 |