Film

Skribent

Alexander Kardelo

15 mars 2017 | 17:30

”Becoming Bond” - en dokumentär om George Lazenby är på väg

I maj har ”Becoming Bond” premiär. Dokumentären som återger den okända (nåja), sanna (typ) historien om hunken som kom från ingenstans och briljerade som James Bond - men bara en gång. Se trailern.
Hans namn är Lazenby, George Lazenby. Modellen och bilförsäljaren från Australien som med en snygg klippning och några vita lögner knep rollen som James Bond efter Sean Connery. Lazenby gjorde succé i filmen ”I hennes majestäts hemliga tjänst” och blev erbjuden ytterligare sex Bond-rullar. Men han tackade nej.

- Jag tackade nej till allt. Jag fick några dåliga råd, helt enkelt. Det var hippietider. "Easy Rider" var en stor hit, James Bond såg mest ut som en stilig kypare. Vi trodde han var över, berättade skådespelaren för MovieZine år 2012.

I vår kommer filmen ”Becoming Bond”, som blandar dokumentära inslag med en komisk återspegling av Lazenbys unga år. Som han själv säger i trailern så bjuds det på både drama, romantik, humor, sex, droger och oväntade vändningar.


Filmen verkar vara ett måste för alla Bondfans, och i väntan på nästa 007-äventyr tar vi tacksamt emot även en lättsam showbiz-komedi. 

Vill du veta mer? Även dokumentären "Everything or Nothing: The Untold Story of 007" från 2012 snuddade vid Lazenbys fascinerande historia. Se ett klipp:


Förra veckan blev det känt att nästa Bond-film, nr 25 i ordningen, har ett manus på väg och att Daniel Craig fortfarande kan återvända i rollen.

”Becoming Bond” släpps av Hulu den 20 maj. 
| 15 mars 2017 17:30 |