Film

Skribent

Mats Karlsson

20 januari 2015 | 22:00

Batman vs Superman-fajten kommer att bli något extra

Koreografen Guillermo Grispo utlovar en fajt som vi aldrig har sett förut.
Medan vi väntar på att första trailern till "Batman v Superman: Dawn of Justice" ska uppenbara sig kan vi nu trösta oss med lite uttalanden från filmens koreograf Guillermo Grispo. Enligt honom kommer den oundvikliga fajten mellan Batman och Superman bli något som vi aldrig har sett förut på film.

- Det är många som tror att Batman är chanslös och att Superman kommer att krossa honom som en mygga. Men när ni ser filmen kommer ni upptäcka en intelligent förklaring till varför de hamnar i konfrontation med varandra, även om det ser ut vara till Batmans nackdel, säger Grispo till Los Andes Diario (via Batman News).

- Nu kommer Batman att slåss på det sätt jag alltid har drömt om. Han är en karaktär som är så tränad i kampsport att man kan göra väldigt mycket med honom. Men filmmakare missar allt som oftast att dra nytta av det; Till och med i Nolans filmer, där actionscenerna ur ett tekniskt och kampsportsmässigt perspektiv till koreografin, hur man filmar och dåliga kamerarörelser.

- Missförstå mig inte, Nolan är fantastisk. Jag lyfter på hatten för honom, men jag tycker inte att han fokuserade så mycket på fajterna. Det är sådana detaljer som Zack (Snyder) älskar att leka med. Jag tror att man kommer se stor skillnad mellan fajterna i vår film mot de vi såg i de tidigare filmerna.

Guillermo Grispo har tidigare koreograferat fajterna i "300", "Kick-Ass" och "Legend of Hercules".

"Batman v Superman: Dawn of Justice" får premiär 25 mars 2016.
| 20 januari 2015 22:00 |