Film

Skribent

Tobias Andersson

3 juni 2023 | 19:45

Aquaman kämpar mot klimatkrisen i uppföljaren

Det är både superskurkar och klimatförändringar som hotar DC-hjälten i kommande ”Aquaman 2”.
Premiären för ”Aquaman 2” är nu drygt sex månader bort och nu har mer info kring filmen bubblat upp till ytan. Sedan tidigare står det klart att uppföljaren till DC-succén med Jason Momoa i spetsen har fått titeln ”Aquaman and the Lost Kingdom” och att Amber Heard kommer återvända som undervattensdrottning.
 
James Wan, som regisserar, har nu gett oss fler uppdateringar kring den kommande ”Aquaman”. I jämförelse med första filmen så ska tonen bli allvarligare då den blöte hjälten inte bara ställs mot superskurkar, utan han får även tackla ett världsproblem som klimatförändringar.
 
– Jag tror folk kommer glädjas åt att filmen får en annan ton än föregångaren. Den här blir lite mer allvarlig då den kommer att ta upp frågor om klimatförändringarna, sa James Wan till The Hollywood Reporter.
 
– Vi är inte rädda att luta oss in på det då serietidningen alltid tagit upp det ämnet. Han har alltid kämpat för att hålla havet rent och det känns väldigt relevant i den värld vi lever i idag. Men det kommer fortfarande att bli en underhållande actionfilm.
 
Aquaman blickar mot sin allra värsta fiende: Klimatförändringarna!
 
DC-bossen James Gunn kommer strax att reboota serieuniversumet. ”Aquaman and the Lost Kingdom” blir då en av de sista filmerna inom DCU – därefter tar Gunns nya, storslagna planer över.
 
”Aquaman and the Lost Kingdom” får biopremiär den 20 december.
| 3 juni 2023 19:45 |