Film

Skribent

Alexander Kardelo

31 januari 2023 | 21:15

James Gunn förklarar nya DCU: "Vi har en plan för de kommande 8-10 åren"

Hör DC-chefen själv berätta om studions ambitiösa vision för sina superhjältar, gamla som nya.
Med James Gunn och Peter Safran som delar på VD-stolen hos DC Films är förhoppningen att studions serietidningsbaserade universum ska bli lite mer framgångsrikt och enat.
 
Idag presenteras en massiv lineup, som bara är början på vad DCU ska bli. James Gunn förklarar mer om sina planer i ett klipp som släppts på Youtube:

- Som ni alla vet har DC länge nu varit osammanhängande på film och tv. Det är mitt och Peters jobb att se till att DCU är sammankopplat: genom filmer, tv-serier, spel och animation. Karaktärerna ska spelas av samma skådespelare och fungera som en del av samma berättelse, säger Gunn.
 
Han förklarar vidare att fristående filmer som står utanför DCU, som kommande "Joker"-uppföljaren eller "The Batman Part II", ska stämplas "DC Elseworlds".
 

Nya DCU börjar redan i år


Gunn fortsätter med att prata om de fyra filmerna som kommer ut i år. "Shazam! Fury of the Gods", "The Flash", "Blue Beetle" och "Aquaman and the Lost Kingdom" är alla en del av DCU.
 
Därefter börjar det roliga. 2024 är det dags att kicka igång DCU Chapter 1, som går under titeln "Gods and Monsters". Vilka regissörer och skådespelare som tar plats i de olika projekten är inte klart än, men flera manus ska redan vara på gång:
 
- Peter och jag har tillsammans med mycket begåvade manusförfattare gjort upp en plan på 8-10 år gällande vad DC Studios ska leverera inom film och tv.
 
 

"Varje regissörs vision ska vara unik"

 
Delar av Chapter 1 har idag presenterats i media - läs allt om de kommande DC-projekten här. I videon ovan kan du se James Gunn själv berätta om serier som den animerade "Creature Commandos" och "Waller", samt filmerna om Superman och Supergirl - bland mycket annat.
 
Det står nu tydligt att DCU och James Gunn planerar att ge MCU och Kevin Feige lite mer av en utmaning. Med en slags karta för de kommande åren börjar nu ett nytt kapitel att ta form. Gunn avslutar med att försäkra fansen om storartade saker:
 
- Jag har älskat DC-karaktärerna sen jag var barn. De är otroligt viktiga för mig. Vad som också är viktigt för mig är att regissörernas vision ska vara unik. Historierna är det viktigaste för oss, och jag vill verkligen ge er något annorlunda, något som ni inte har sett förut.
| 31 januari 2023 21:15 |