Film

Skribent

MovieZine

10 augusti 2016 | 22:10

Antoine Fuqua kan ta sig an ”Scarface”

En uppdaterad version som förlägger handlingen till Los Angeles.
”Scarface” ska filmas på nytt och ingen mindre än Antoine Fuqua är aktuell för en plats i registolen. Tidigare har namn som David Yates ("Legenden om Tarzan") och Pablo Larraín ("No") suttit i samma möten med filmbolaget, men förhandlingarna rann ut i sanden.

Detta blir den tredje versionen av gangsterdramat om en immigrants väg till makten i den undre världen. Howard Hawks ”Scarface - Chicagos siste gangster” från 1932 utspelade sig i Chicago, medan Brian de Palmas (kanske mer kända) ”Scarface” från 1983 lät Al Pacino härja loss i Miami. 

Fuquas version blir uppdaterad till nutida Los Angeles. Jonathan Herman har skrivit det senaste manuset, efter tidigare utkast av bland andra David Ayer (”Suicide Squad”) skriver Deadline.

Själv är han snart bioaktuell med en annan remake, nämligen ”The Magnificent Seven” med Denzel Washington och Chris Pratt som två av sju revolvermän.


Säga vad man vill om ännu en ”Scarface”, men huvudrollen lär bli eftertraktad av Hollywoods A-listeskådisar. Vem vill ni se i rollen? 
| 10 augusti 2016 22:10 |