Film

Skribent

Alexander Dunerfors Kardelo

1 augusti 2013 | 18:30

"Harry Potter"-regissör tar över nya "Scarface"

Davis Yates kan bli den som regisserar Universals reboot om gangsterkungen.

Sist vi hörde något om nyversionen av "Scarface" var när David Ayer ("End of Watch") fick uppdraget att skriva ett manus. Det var för 1,5 år sen, och sedan dess har flera manusförfattare jobbat på att förfina historien om Tony Montana, som vi minns bäst från 1983 års version med Al Pacino i huvudrollen.

Nästa stopp? Hitta rätt regissör för jobbet, och Universal verkar ha fastnat för David Yates enligt Deadline. Britten har främst sett till att de fyra senaste filmerna i Harry Potter-serien blivit så mörka och stämningsfulla som det bara går.

De två filmerna om Scarface (första kom 1932) är kultklassiker och inget man gör remake på utan vidare. Det här ska dock vara en reboot som åter ändrar på huvudpersonens etnicitet och bakgrund, men vi väntar oss att grunden - jakten på den amerikanska drömmen, vad den än kostar - är densamma.

Davis Yates har sedan "Harry Potter och Dödsrelikerna: del 2" sökt efter ett passande projekt att bita i. Han såg ut att ha hittat det med "Tarzan", som dessvärre nu är nedlagd.

| 1 augusti 2013 18:30 |