Spel

Skribent

Anders Eklöf

17 september 2021 | 09:56

Anthony Mackie plockar huvudrollen i "Twisted Metal"-serien

Marvel-skådisen spelar en pratglad snubbe med en pimpad mjölkbil i den kommande tv-serien baserad på spelserien "Twisted Metal".
Det är sedan tidigare bekräftat att "Deadpool"- och "Zombieland"-manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick arbetar på en tv-serie baserad på Playstation-klassikern "Twisted Metal", som handlar om galningar som slåss med vapenutrustade bilar. 
 
Nu berättar sajten Deadline att ingen mindre än Anthony Mackie, som numera fått axla rollen som Captain America i Marvel-universumet, ska spela huvudrollen i tv-spelsserien. 
 
- Vi är glada över att ha Anthony Mackie ombord. Hans förmåga att blanda komedi, action och drama är perfekt för den galna värld vi skapar, säger Asad Qizilbash, chef för PlayStation Productions. 
 
 
 
Mackie kommer spela karaktären John Doe, som får ett uppdrag att frakta ett mystiskt paket över den postapokalyptiska ödemarken. Med hjälp av en skjutglad biltjuv möter de galna plundrare med vansinniga fordon, som till exempel den ondskefulla clownen Sweet Tooth med sin pimpade glassbil. 
 
John Doe är ett mjölkbud som "pratar lika snabbt som han kör", som dessutom tappat minnet. Uppdraget tar han sig an i hopp om att återfå sitt minne och få ett bättre liv. 
 
Andra som är anslutna till projektet är Michael Jonathan Smith, som senast skrev för och producerade "Cobra Kai", och Will Arnett ("Bojack Horseman" och "Arrested Development") ska vara exekutiv producent.
 
"Twisted Metal" kommer ha avsnitt på 30 minuter. Enligt källor till Deadline tror Sony TV och Playstation Productions mycket på serien, som de planerar att presentera till köpare inom kort. 
 
Andra Playstation-spel som är på väg att bli film och tv är "Uncharted" med Tom Holland och "The Last of Us" med Pedro Pascal och Bella Ramsey. 
 
Har du spelat "Twisted Metal"-spelen? Kan en serie bli bra? 
 
| 17 september 2021 09:56 |