Spel

Skribent

Anders Eklöf

23 februari 2021 | 11:00

Bekräftat: Sony gör tv-serie av spelet "Twisted Metal"

Manusförfattarna bakom "Deadpool" och "Zombieland" ligger bakom projektet.
För några år sedan kunde vi berätta om att Playstation Productions var intresserade av att göra en tv-serie av den klassiska spelserien "Twisted Metal", som går ut på att galningar slåss med vapenutrustade bilar. 
 
Nu rapporterar sajten Variety att projektet är igång på allvar, då manusförfattarna Rhett Reese och Paul Wernick som ligger bakom filmer som "Deadpool" och "Zombieland" är anslutna. 
 
 
Tv-serien beskrivs som en actionkomedi om en snubbe som får ett uppdrag att frakta ett mystiskt paket över den postapokalyptiska ödemarken. Tillsammans med en skjutglad biltjuv möter de galna plundrare, som till exempel den galna clownen med glassbilen kallad Sweet Tooth. 
 
"Twisted Metal är en av de mest älskade serierna från Playstation. Vi är stolta över att ha ett så fantastiskt team som arbetar med att få detta ikoniska spel till liv för fansen", säger Asad Qizilbash, chef för Playstation Productions. 
 
Andra som är anslutna till projektet är Michael Jonathan Smith, som senast skrev för och producerade "Cobra Kai", och Will Arnett ("Bojack Horseman" och "Arrested Development") ska vara exekutiv producent. 
 
"Vi älskar Twisted Metal i all sin vridna galenskap. Michael Jonathan Smith övertalade oss med en actionfylld, briljant och rolig tagning av spelen och vi är tacksamma för stödet från Rhett, Paul, Will och våra vänner på Playstation", säger Glenn Adilman, executiv vicepresident för komedier på Sony Pictures Television. 
 
 
Det första "Twisted Metal"-spelet kom till Playstation 1995, medan det senaste kom till Playstation 3 år 2012. Även om jag inte är något större fan av spelen låter tv-serien potentiellt bra, så vi får hoppas att det finns en publik för det här. 
 
Har du spelat "Twisted Metal"?
| 23 februari 2021 11:00 |