Serie

Skribent

Anders Eklöf

11 februari 2021 | 08:05

Bekräftat: De spelar Joel och Ellie i "The Last of Us"-serien

"The Mandalorian"-stjärnan Pedro Pascal och "Game of Thrones"-skådisen Bella Ramsey är klara för rollerna i HBO-serien.
Det har länge ryktats om vilka som ska få axla rollerna som Joel och Ellie från det enormt populära tv-spelet "The Last of Us", i HBO:s kommande tv-serie. Nikolaj Coster-Waldau som spelar Jamie Lannister i "Game of Thrones" har till exempel varit en återkommande favorit för många, som nu är dementerad. 
 
Den som får ta sig an rollen som Joel är ingen mindre än Pedro Pascal som är mest känd som huvudrollen i "The Mandalorian" och som Oberyn Martell i just "Game of Thrones", rapporterar sajten Deadline
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Även Ellie är bekräftad, som blir tolkad av 17-åriga Bella Ramsey. Även hon har medverkat i "Game of Thrones", som den tuffa karaktären Lyanna Mormont. 
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Tv-serien kommer följa handlingen från spelet och utspelar sig 20 år efter att civilisationen fallit till följd av ett virusutbrott, och följer den härdade överlevaren Joel som ger sig ut på en oväntad resa över Amerika med en 14-årig flicka, som kan vara nyckeln till mänsklighetens räddning. 
 
 
Tanken var tidigare att svenska Johan Renck ("Chernobyl") skulle regissera, men på grund av schemakrockar fick han lov att tacka nej till det uppdraget. Istället blir det ryssen Kantemir Balagov som regisserar piloten, som gjort den hyllade filmen "Beanpole - den väldiga kvinnan". 
 
Den som skriver manus och producerar är "Chernobyl"-skaparen Craig Mazin. Kompositör är ingen mindre än Gustavo Santaolalla, som gjorde musiken till det första spelet. 
 
Det finns inget datum för när "The Last of Us"-serien har premiär. 
 
Vad tycker du om valet av skådespelare? Kommer du titta på "The Last of Us"?
| 11 februari 2021 08:05 |