Spel

Skribent

Anders Eklöf

20 december 2020 | 18:00

"The Last of Us Part II" framröstat som årets spel

Postapokalyptiska äventyr, vikingar och framtiden dominerar bland vinnarna i årets omröstning bland MovieZines läsare.
Många bra spel har släppts under året, men vinnaren av titeln årets bästa spel bland MovieZines läsare är "The Last of Us Part II", som drog det längsta strået i en omröstning på vår FB-grupp Gamezine
 
Spelet utspelar sig flera år efter händelserna i det första spelet där Ellie och Joel fick kämpa sig igenom ett postapokalyptiskt USA. Nu har de hittat ett sammanhang i en relativt fridfull bosättning i staden Jackson och skaffat sig en långt mycket lugnare vardag. Efter en oerhört traumatiskt händelse drar Ellie dock iväg genom staden Seattle, som tar henne på en våldsam resa där hon får kämpa mot de infekterade och fientliga överlevare igen. 
 
 
Vi på MovieZine gav spelet betyget 4 av 5 och skrev att det "levererar en mörk och stark berättelse som både är välbekant och full av överraskningar" och att "de hårresande konfrontationerna balanseras väl med mer jordnära berättelsedrivna sekvenser och skapar en spelupplevelse som greppar tag i mig". 
 
"The Last of Us Part II" älskades dock inte av alla, då långt ifrån alla spelare är nöjda med hur Joel och Ellies resa fortsätter. På sajten Metacritic har det ett snittbetyg på 5.3 av 10, där nästan 150 000 personer har betygsatt spelet. 
 
"Man spottar originalet i ansiktet. Här finns ingen respekt för de älskade karaktärerna", skrev en spelare. 
 
Spelet blev även "Game of the year" på den stora spelgalan The Game Awards, som kan liknas lite vid spelbranschens motsvarighet till The Oscars. Spelarnas röst gick dock till "Ghost of Tsushima", som hamnade på fjärde plats hos MovieZines läsare, ett spel som vi gav betyget 4 av 5 när det släpptes med motiveringen att "det leverar ett av de bästa samurajspelen någonsin" och "har den bästa öppna världen på länge". 
 
Här är årets fem bästa spel enligt MovieZines läsare
 
1. "The Last of Us Part II"
 
2. "Assassin's Creed Valhalla"
 
3. "Cyberpunk 2077"
 
4. "Ghost of Tsushima"
 
5. "Final Fantasy VII Remake"
 
Vill du diskutera tv-spel? Gå med i vår Facebookgrupp GameZine
 
Håller du med om att "The Last of Us Part II" är årets bästa spel? 
| 20 december 2020 18:00 |