Spel

Skribent

MovieZine

20 juni 2020 | 17:25

"The Last of Us Part II" sågas av spelarna. Vad hände?

PlayStation-spelet har råkat ut för "review bombing" med tusentals negativa betyg.
Trots att "The Last of Us Part II" hajpades som ett av sommarens stora spelsläpp, verkar spelarna långt ifrån nöjda med hur Joel och Ellies resa fortsätter.

Iallafall om man ser till snittbetygen på Metacritic, där över 26.000 personer redan har betygsatt det postapokalyptiska spelet. 7000 kommenterar är positiva medan 18.000 är negativa, och drar ner användarnas snitt till 3.4 av 10. Många uttrycker en besvikelse över handlingen (eller bristen på densamma) och hur karaktärerna har utvecklats.

Vårt att notera är att spelet släpptes igår, och tar runt 25-30 timmar att spela igenom. De allra flesta har med stor sannolikhet inte hunnit spela klart innan de satte sig framför datorn för att klaga på. "The Last of Us Part II".

"Det här är en skam. Väntade jag i sju år på det här spelet?" skriver en användare.

"Den här franchisen handlar om storyn, utan en story är den ingenting (...) Spelet försöker så hårt med att du ska tycka synd om karaktärerna men ingenting är vettigt."

"Man spottar originalet i ansiktet. Här finns ingen respekt för de älskade karaktärerna", tycker en spelare.

"Nej nej nej! Snacka om att de har dödat franchisen, och jag är bara två timmar in" kommenterar någon.
 
 
Som tidningen Forbes nämner rör det sig möjligen om "review bombing" där besvikna spelare vill dra ner betyget. Kanske med anledning av spelets hbtq-karaktärer, eller på grund av de överraskande twistar som spoilades i förväg.

Kritikernas snittbetyg ligger samtidigt på höga 95 av 100. Även om det kan tyckas överdrivet högt så är "The Last of Us Part II" en värdig uppföljare och en gripande resa - läs MovieZines recension här...
 
Vad tycker ni som hunnit testa spelet? Kommentera nedan.
| 20 juni 2020 17:25 |