Serie

Skribent

MovieZine

11 februari 2021 | 08:38

Därför får Gina Carano sparken från ”The Mandalorian”

”Motbjudande”, säger Lucasfilm om stjärnans senaste, kontroversiella inlägg.
Skådespelerskan Gina Carano har orsakat en del rabalder på internet den senaste tiden. Inlägg som innehåller bland annat kontroversiella politiska åsikter och hånfulla kommentarer har mötts av en massiv backlash. Efter senaste veckans övertramp krävde en del fans återigen att Carano skulle få sparken från ”The Mandalorian”, och Disney har lyssnat.

Lucasfilm har just släppt följande uttalande:

”Gina Carano är inte längre anlitad av Lucasfilm och det finns inga sådana planer för framtiden. Hennes sociala medier-inlägg som kränker folk baserat på deras kulturella och religiösa identiteter är motbjudande och oacceptabla.”
 
Carano spelade prisjägaren Cara Dune i de två första säsongerna av Star Wars-serien "The Mandalorian". Nu är hon däremot ute ur serien för gott. Det är oklart om karaktären skrivs ut, eller om en annan skådespelare får ta över rollen.
 

Gina Caranos kontroversiella inlägg

 
Gina Carano skapade rubriker redan i höstas, med en rad inlägg som ansågs transfobiska och okänsliga. Hon har även uttalat sig negativt om ansiktsmasker (en känslig politisk fråga i USA).
 
Abstract abstract art 3d   31141940 2560 1600
 
Hennes senaste TikTok-inlägg tidigare i veckan jämförde dagens splittrade politiska klimat med nazi-Tyskland. "Judar misshandlades på gatorna, inte av nazist-soldater utan av sina grannar (...) Nazisterna kunde lätt fånga upp tusentals judar eftersom regeringen först fick grannarna att hata dem bara på grund av att de var judar. Hur är det annorlunda mot att hata någon för deras politiska åsikter?" frågade Carano.
 
Det blev droppen för Lucasfilm, enligt THR. "De har letat efter en anledning att sparka henne i två månader", kommenterar tidningens källa.
 
Rätt eller fel att ge Gina Carano sparken - vad tycker ni?
| 11 februari 2021 08:38 |